![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Malutkie pytanko.
Szukałem na forum ale nic na ten temat nie znalazłem...
Czy w właściwościach Systemu w ustawieniu HDD powinno być zaznaczone synchroniczne przesyłanie danych... ![]() W HDD mam zazanczone... a w napędach optycznych mam nie zaznaczone. Czy to prawidłowe ustawienie...i co daje (synchroniczne przesyłanie danych)... ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Zawsze mnie uczyli ze Synchro...... nalezy wlaczac tylko dla SCSI - np. ja mam TEACa 32x SCSI i tylko dla niego mam to wlaczone, dla dyskow HDD i zwyklych ( czyt. IDE ) urzadzen optycznych zalecam wylaczyc ta opcje. W skrajnych przypadkach moze ona zmniejszyc transfer przesylania danych.
Natomiast pytasz co ona powoduje ? Ano, teoretycznie zwlacza zarzadzanie danymi w taki sposob, aby byly one przessylane w "paczkach" o takiej samej wielkosci i w takich samych odstepach czasu - czyli mowiac prosto - staly strumien danych o identycznej wielkosci. Zalecam natomiast powlaczanie dla HDD i CD - DMA. Pozdrawiam.
#3 |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Klikając na znak zapytania w rogu okna i nastepnie kliknij na opcje która cie interesuje dostaniesz pomoc kontekstowa.Zobacz na screenie..Win ME
|
![]() |
![]() |
|
|