![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2002
![]() |
![]()
Witam wszystkich!!!
Chcialbym Was ostrzec przed plytami Akoss 48x. Mialem wczesniej 24x i nie mialem zadnych problemow, ale gdy mi sie skonczyly kupilem 48x na szczescie tylko 10 sztuk. Z tego polowa juz odpadla ![]() Odchodzac od tematu: co sadzicie o firmie Datex ![]() Gdzie mozna kupic jakies "plytki" Flex-CD ![]() Pozdrawiam, CyberDe@th. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Datex... mialem kilka i nagraly sie spoko
Ja teraz nagrywam tylko na Platinumach (oryginalnych) x48 oraz na Princo x48 ale nie Budget
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2002
![]() |
Nie wiem co jest. Moi koledzy z pracy, obydwaj mają nagrywarki TDK wieszają ostatnie psy na płytkach Akoss'a. Ja nie mam żadnych problemów z tymi cd-r'ami. Nagrywałem je na Lite'onie 32x a teraz na LG 48x. I co najdziwniejsze nagrywały się w 48x.
Mam chyba ze 200 filmów i innych rzeczy na Akoss'ach i jak na razie padnięte płytki moge policzyć na połowie palców jednej reki. Z czego 2 z mojej winy. Czyli: do markowych napędów markowe płyty ? do badziewiastych nagrywarek badziewiaste płyty ? i wszystko będzie OK ? a na poważnie to są AKOSSY i Akossy. |
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
Może trafiłeś na jakąś skopaną partię. Ja nagrywam na najtańszych nawet dla siebie i od ponad roku mojego wypalania nie miałem żadnych problemów. Miałem kiedyś plytki Datex i tez sie spoko nagrywały.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 11.11.2001
![]() |
Cytat:
pozdr |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.08.2002
![]() |
pantest - w Twoim przypadku problemem moze byc nagrywarka
![]() Co najlepsze - jak mialem Akossy 24x to szly bez problemow na 32x. A teraz kupa, zeby nie "powiedziec" gorzej. Markowe plyty - tylko skad wziac kase ![]() ![]() Aha - jaka jest roznica miedzy Akoss, a AKOSS ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.12.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.10.2002
![]() |
Akoss=kaszana
Witam
To może macie jakąs walnieta partię albo wasze nagrywarki nie radzą sobie z tymi płytkami ![]() Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#9 |
..::Returned Master::..
Data rejestracji: 14.12.2002
![]() |
Akoss to naprawde kaszanka!!!
Raz qpilem 10szt i nagralem tylko 3CD i to jeszcze z taki bledami ze szok w CD-Speed bylo 12% UnReadable (czy jakos tak to sie pisze) A powodem bylo to ze byly poprostu krzywe ![]() ![]() brzmi) ale od tamtej pory nie tykalem tego QFNA!!!! 8)
#10 |
Gość
|
LG 16x i 32x - to sa najlepsze nagrywarki z rodziny.
Sugerowanie sie szybkoscia nagrywania w LG40x i 48x to tak bardzo oglednie mowiac - wielkie nieporozumienie. Pozdrowienia Krajek |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.12.2002
![]() |
Lg 8481
Cytat:
![]()
![]() |
#12 |
Forumator
Data rejestracji: 21.11.2001
![]() |
Co do akossow to moim skromnym zdaniem dziwne to plytki, bo jesli chodzi o muze to nie mam zastrzezen. Swojego czasu zero bledow, ale teraz sie zawiodlem. Mialem na jednym cdku wazne doki i wsjo bylo oki, a po siedmiu miechach 8,6% powierzchni plyty nie jest czytelne, co na reke mi nie jest, oj nie jest mi to na reke... No coz... prawo fatima... bylo i ni ma.
#13 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
z tego co wiem, to akossy produkowane sa przed dwie rozne firmy. dlatego moga byc takie rozbieznosci w jakosci.
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#15 |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wiem cos o tym. mialem lg x16 i x32. wydaje mi sie to rowniez prawdopodobne, chodzic tutaj moze o to, ze naped zaniza predkosc w przypadku nierozpoznania typu nosnika (z kolei liteon tnie w takiej sytuacji na maksa).
|
![]() |
![]() |
|
|