![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
![]()
zaktualizowałem sterowniki ASPI z 4.60 na 4.71.2 na Windowsie XP
i teraz jest taka sytuacja jak ta opisana w dolnej części tego artykułu: http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/aspi/aspi.php czyli pliki mają różne wersje,a wygląda to tak: ASPI32.SYS 4.71.2 WOWPOST.EXE 4.6 WINASPI.DLL 4.6 WNASPI32.DLL 4.71.2 wg. dokumentacji dołączonej do instalatora jest ok. ,w ww. artykule pisze jednak że WOWPOST.EXE oraz WINASPI.DLL można też zainstalować w nowszej wersji... Więc czy mógłby mi ktoś powiedzieć czy te pliki są wogule dostępne w wersji 4.71.2 dla windowsa XP i gdzie je ściągnąć i jak ewentualnie zainstalować? Pozatym napiszcie jak to u was wygląda po aktualizacji na XP jeśli ją robiliście. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
ja instaluje ForceAspi 1.7 i nie mam problemów i też je polecam
![]() Przed instalowaniem nowszych ASPI ,stare powinny być usuwane.! Tutaj masz najnowsze ASPI... http://www.cdrinfo.pl/software/stron...age=Sterowniki Z ASPI 4.71 instalowane pod XPka,NT lub 2k są problemy dlatego też trzeba zmienić odpowiednie rejestry lub ściągnąc sobie poprawkę FIXASPI którą także znajdziesz na w/w stronie.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 19.07.2004 o godz. 15:26 |
![]() |
![]() |
#3 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chciales miec lepiej no i masz gorzej. Wroc do tych aspi co miales, wersja 4.60 jest tez w force aspi 1.7 ogolnie uznana za najstabilniejsza. Jak zgaduje nic ci nie kiksowalo na tej wersji aspi?
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
z poprzednią nie było problemów,ale zauważyłem że jest troche stara chciałem mieć nowszą,ale według dokumentacji dołączonej do instalatora tylko pary plików wnaspi32.dll , aspi32.sys i druga para: winaspi.dll i wowpost.exe powinny mieć te same wersje, no i tak jest ,każą też zignorować errory podawane przez aspichk.exe,z kolei ten aspichk.exe dołączony do instalatora mówi że wszystko jest w porządku
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
Ja mam ForceASPI 1.8 na Windowsie XP pro i wszystkie cztery pliki mam zainstalowane w wersji 4.71.2, wszystko działa idealnie. Zainstaluj sobie tą wersję... znajdziesz ją tu. Naprawdę nie ma z nią problemów... A przed instalacją uruchom killaspi potem killdump i zrestartuj komputer dopiero potem zainstaluj asci [instaspi].
#6 |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
ForceASPI 1.7 sa uwazane przez ogol za najlepsze (mniej obciazaja system podczas wypalania), wiec ta wersje wlasnie proponuje
kuknij pod moj sig, a wszystko bedzie tak jak powinno byc ![]() edit: baku... nie asci tylko ASPI ![]()
...yea-ea-ea-ah, yea-ea, I feel hardcore yea-ea-ea-ah, yea-ea, always hardcore... The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych Ostatnio zmieniany przez Y@nkee_PL : 21.07.2004 o godz. 00:23 |
![]() |
![]() |
#7 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.07.2004
![]() |
Hmm.. Ale tak poza obciążaniem systemu to ma jeszcze jakieś poważne błędy ?
#8 | |
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
o tym obciazeniu wspominal SEBAW, zlap go moze na PW, mozliwe ze wie wiecej
ostatnio robil tez jakies testy z ForceASPI 1.7 i 1.8 ![]() i jeszcze na koniec jeden cytat ![]() Cytat:
![]() |
|
|