![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.04.2003
![]() |
Alcohol 120% a nagrywanie CD?
Hejki! Poczytałem nieco postów ale szkoda mi płytki do eksperymentów. Stąd post - mam trzy zbiory z rozszerzeniami CCD, IMG oraz SUB (podobno jest to całość) i chciałbym to COŚ wypalić przy pomocy Alcoholu 120%. Kłopocik polega na tym, że nie wiem w jaki sposób te trzy zbiory zaznaczyć aby zostały nagrane - czy wybieram tylko CCD a reszta jest dogrywana automatycznie? Pozdro.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Żeby nie tracić płyt to najlepiej zakupić CD-RW, aby wypalić ten obtaz wypalasz tylko *.ccd a on w sobie zawiera odniesienia do pozostałych plików wiec one też zostaną nagrane, możesz go również wypalić programem Clone CD....
Pozdro |
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
![]() |
Uffffff! Dzięki. I jeszcze przy okazji - czy muszę zamknąć sesję z takiego nagrania lub, jeśli nie zamknę czy tak nagrany program będzie się uruchamiał z CD (nie mam CD-RW ale to samo pytanie w wypadku takiej płytki)?.
I z tej samej beczki - chciałbym nagrać na CD-R kilka zarchiwizowanych katalogów pod wspólnym tytułem Archiwum. Jak się do tego zabrać (cały czas myślę o programie Alcohol120%)? ![]() Ostatnio zmieniany przez BoKo : 17.06.2004 o godz. 02:20 |
![]() |
![]() |
#5 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wydaje mi sie ze powinienes zainteresowac sie np nero, tak sie domyslam po tym co piszesz. Alcohol sluzy tylko do kopiowania plyt i nagrywania obrazow plyt, a tobie chyba chodzi o zwykle nagrywanie danych. Nagrywajac na plyte cdr obraz gry, domyslnie program zamyka plyte bo to jest logiczne, a ty jesli pytasz czy masz zamknac plytke pewnie myslisz o mozliwosci dogrania jeszcze czegos pozniej no ale do tego to uzyj nero i poczytaj o multisesji. Tak czy owak w koncu kazda plyta powinna byc zamknieta.
Co do cdr a cdrw to nagrywasz tak samo. |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Dzięki
![]() Czy płytki CD-RW będą widziane przez zwykły CD-ROM? Pozdro. Ostatnio zmieniany przez BoKo : 18.06.2004 o godz. 04:01 |
![]() |
![]() |
#7 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
oczywisce ze beda widziane
|
|