![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 10.06.2002
![]() |
Alcohol 120% i problem z wirtualnym napędem
Witam
Niedawno uaktualniłem sobie program Alcohol 120% do najnowszej wersji. O dziwo, po instalacji w systemie pojawiły mi się dwa nowe napędy CD. O ile obecność jednego z nich mnie nie dziwi (w końcu to napęd wirtualny, który Alcohol 120% zawsze instalował) to już obecność drugiego mnie nieco zdziwiła ![]() Nazwa tego napędu w menadżerze urządzeń to SCSIalc DVD-CD SCSI CDrom Device a kontroler tego urządzenia to ALCS SCSI Controller. Napędu tego nie widać na liście napędów w samym Alcoholu. Podczas instalacji Alcoholu jest możliwość wybrania elementów instalacji i jest tam coś takiego jak ten ALCS. Ponieważ nie wiem nawet jak taki napęd wykorzystać, odznaczyłem go przy instalacji ale i tak się zainstalował. Pytanie do Was. Jak to cholerstwo usunąć z systemu? W google, zarówno na stronach www jak i grupach dyskusyjnych nie ma kompletnie nic na ten temat (nawet na cdrinfo, cdrlab czy cdfreaks) ![]() Acha, system to XP Pro z SP2. Ręczne usuwanie tego napędu jak i kontrolera z menadżera urządzeń nic nie daje, po restarcie systemu wszystko znów się instaluje. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.11.2003
![]() |
Cytat:
Zeby był tylko jeden napęd virtualny ,trzeba ustawic w opcjach alcoholu ,napedy virtualny w prawym okienku są opcje ustawien napedu virtualnego,można tam ustawić ile sie chce napedów,0 ,1,2,3,4,5,6,7,8,9,.... |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Prosz***281;, przeczytaj dok***322;adnie to co napisa***322;em wcze***347;niej. Nie o ten nap***281;d chodzi o kt***243;rym piszesz. Je***347;li ustawi***281; liczb***281; nap***281;d***243;w wirtualnych na 0 to ten nap***281;d o kt***243;rym pisa***322;em wci***261;***380; jest w systemie. Ma***322;o tego. Nie znalaz***322;em ***380;adnego wyt***322;umaczenia po co w***322;a***347;ciwie jest ten nap***281;d.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Podaj mi proszę jakąś wskazówkę jak mam to znaleźć (jakieś słowo kluczowe) bo w czasie kiedy zakładałem ten wątek przejrzałem wszystkie tematy mogące mieć coś wspólnego z moim pytaniem i nie znalazłem nic.
EDIT Narazie znalazlem ten watek... http://forum.cdrinfo.pl/cdr-forum/67...hlight=alcohol Hmm, znalazłem kilka wątków o usuwaniu napędów wirtualnych alcohola ale, no właśnie... są to wątki o tym jak usunąć napęd wirtualny po tym jak usunięto alcohola nie usuwając wcześniej owego napędu (tj. nie zmieniając liczby tych napędów na 0), mnie cały czas chodzi o inny napęd (ten, który pojawia się jako fizyczny). Ostatnio zmieniany przez lefty : 24.09.2006 o godz. 16:29 |
![]() |
![]() |
#6 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zacznij od tego: http://forum.cdrinfo.pl/zabezpieczen...k+odinstalowac
Powinno wystarczy***263;, a jak nie to w topicu masz dalsze linki np do forum alcohola. Na twoim miejscu zacz***261;***322;bym od odinstalowania alcohola a potem - jak porady w linku ![]() |
![]() |
![]() |
|
|