Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 26.11.2002, 21:55   #1
Yacenty
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.11.2002
Yacenty w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pad nagrywarki LITEON 24X

W ciagu ostatnich 3 dniu moja nagrywarka uwalila juz 10cdkow (byly po princo i verbatimy) objawy za kazdym razem sa identyczne.
Nagrywam pod nero 5.5.9.17 przy pelnej plycie 700mb i przy predkosci 24X nagrywa do 12 i "zaczyna mielic plyta" poczym wyskakuje komunikat write error i wyrzuca plyte z nagrywarki??
zauwazylem ze dzieje sie tak rowniez pod fireburnerem... lecz co ciekawe objaw ten wystepuje tylko przy wypalaniu image'ow...
kiedy nagrywam filmy wszystko jest ok, poza tym kiedy zwalniam nagrywarke do 16X nagrywa bez wiekszych problemów... ciekawe jest to ze czasem udaj mi sie nagrac image z 24x
co tu moze byc nie tak?? (cdki sa przystosowwane niby do 48Xi 32X)
dodam ze nagrywarka ma rok i 2 tygodnie czyli akurat po gwarancji
Yacenty jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.11.2002, 22:57   #2
gaucho33
Czek dis ałt

Data rejestracji: 03.07.2002
gaucho33 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Unhappy

Na 99% spawarka kona. Miałem podobnie z z 9 m-cznym Teac 516. Na szczęście udało sie zareklamować. Bez problemu wypalało x8 i x4. Wypalonych x16 napedy nie widziały. Przy małym obciążeniu pociągneła jeszcze ze 3 m-ce i zepsuła sie całkowicie. Nie chciała nawet jako cd-rom. Przy rozpoczynaniu wypalania wywalało "fixation error" i anulowanie sesji. Jednym słowem w Twoim przypadku pozamiatane. Kwestia czasu...
gaucho33 jest offline  
Stary 27.11.2002, 09:29   #3
Yacenty
Nowy na forum

czyli krotko mowiac LITEON jest do dupy wiekszosc ludzi podnieca sie LITEONEM zaraz jak go kupia ale to cos po roku robi sie wielkim shitem - zebym wiedzial ze ona po roku padnie to bym sobie kupil teaca

a tak poza tym co proponujecie zeby sobie kupic teraz??
TEAC TDK LITEON z 2 letnia gwarancja??
czy moze odżałowac troszki kasy i kupic YAMAHE?? bo jakos PLEXTOR ponoc nie przenosi SD powyzej 2.5 prawda to??
Yacenty jest offline  
Stary 27.11.2002, 10:13   #4
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Yacenty napisa***322;(a)

czyli krotko mowiac LITEON jest do dupy wiekszosc ludzi podnieca sie LITEONEM zaraz jak go kupia ale to cos po roku robi sie wielkim shitem - zebym wiedzial ze ona po roku padnie to bym sobie kupil teaca

Przeczytaj post kolegi Gaucho33 jeszcze raz bo chyba czegos nie doczytales 8) Ale powiem ci tylko jedna pocieszajac rzecz - na LiteOn'a powinno byc 2 lata gwarancji !!! Jesli mnie pamiec nie myli to juz od dawna oferuja tak dluga gwarancje, a juz na pewno od czasu modelu x24. Wiec sprawdz dobrze bo może się okazać że dostaniesz nowa nagrywarke. I tego ci wlasnie zycze Powodzenia

Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 27.11.2002 o godz. 10:19
Sebastian997 jest offline  
Stary 27.11.2002, 10:44   #5
Yacenty
Nowy na forum

Ale on mial jeszcze gwarancje a ja na 99% nie mam jush gwarancji
bede mogl to sprawdzic dopiero na weekend
Yacenty jest offline  
Stary 27.11.2002, 11:28   #6
Sebastian997
Forumator

Data rejestracji: 12.07.2002
Sebastian997 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A z postem kolegi Gaucho33 to chodzilo mi o to ze on mial Teaca ktory tez padl
Sebastian997 jest offline  
Stary 27.11.2002, 11:48   #7
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Pad nagrywarki LITEON 24X

Cytat:
Yacenty napisa***322;(a)
W ciagu ostatnich 3 dniu moja nagrywarka uwalila juz 10cdkow (byly po princo i verbatimy) objawy za kazdym razem sa identyczne.
Nagrywam pod nero 5.5.9.17 przy pelnej plycie 700mb i przy predkosci 24X nagrywa do 12 i "zaczyna mielic plyta" poczym wyskakuje komunikat write error i wyrzuca plyte z nagrywarki??
zauwazylem ze dzieje sie tak rowniez pod fireburnerem... lecz co ciekawe objaw ten wystepuje tylko przy wypalaniu image'ow...
kiedy nagrywam filmy wszystko jest ok, poza tym kiedy zwalniam nagrywarke do 16X nagrywa bez wiekszych problemów... ciekawe jest to ze czasem udaj mi sie nagrac image z 24x
co tu moze byc nie tak?? (cdki sa przystosowwane niby do 48Xi 32X)
dodam ze nagrywarka ma rok i 2 tygodnie czyli akurat po gwarancji
Na 99% nagrywarka NIE kona. Przeinstaluj system, zainstaluj wszystkie potrzebne rzeczy takie jak via4in1 (jesli plyta na via),stery ASPI i tym podobne rzeczy. Proponowalbym tez przeresetowac ustawienia przypisanych IRQ w biosie. Mialem identyczna sytuacje ale z TEACiem i opisana powyzej procedura pomogla. BTW Bez sesnu jest wyciaganie wnioskow z pojedynczego przypadku, jak sie pojawi mrowie postow o padach nagrywarek Liteon to mozesz wyciagac jakies wnioski (a i tak nie do konca sluszne bo to najczesciej kupowane nagrywary) a narazie mozna wyciagnac tylko jeden wniosek (jesli nagrywara faktycznie padla) - jestes pechowiec :-D :-D

PS Ja mojego litka 24X, ktory ciezko pracowal na gielde (naprawde sporo rulonikow po 100 wypalil) sprzedalem znajomemu (zeby bylo jasne to wiedzial jak nagrywara byla uzywana) i narazie dalej pali i to jak twierdzi wszystko na wszystkim (co mnie zdziwilo bo u mnie ta wypalara nie lubila plytek ze srebrnym/takim jak plyty tloczone/ spodem). Nagrywarka ma w tej chwili przeszlo poltora roku co biorac pod uwage jej tryb pracy mozna spokojnie pomnozyc przez dwa lub trzy :-D
Stary 27.11.2002, 12:18   #8
Yacenty
Nowy na forum

Ciekawe jak moze miec poltora roku jak one weszly na rynek w pazdzierniku lub lisopadzie 2001??
moja byla pierwsza jaka sprzedal dobry sklep we wroclawiu a inne sklepy wtedy to jeszcze o niej nie slyszaly

a tak na marginesie to bede musial posprawdzac bo dzis np wypalilem 12 imageow i wsio smiga to nie jest do konca przesadzone ale fakt faktem 10 razy juz mialem WRITE ERROR na 2 roznych nosnikach
ale nic poczekamy zobaczymy
Yacenty jest offline  
Stary 27.11.2002, 12:28   #9
gaucho33
Czek dis ałt

Data rejestracji: 03.07.2002
gaucho33 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Yacenty napisa***322;(a)

a tak poza tym co proponujecie zeby sobie kupic teraz??
TEAC TDK LITEON z 2 letnia gwarancja??
czy moze odżałowac troszki kasy i kupic YAMAHE?? bo jakos PLEXTOR ponoc nie przenosi SD powyzej 2.5 prawda to??
Ja bym powiedział żebyś sie nie zrażał do Litka czy jakiejkolwiek firmy. Każda proponuje "coś za coś" Jak mi padł Teac po 9 miesiącach to nie mogłem uwierzyć bo wypaliła max 500 płyt. A gdy czytałem wtedy przed zakupem posty na forum wszyscy albo prawie wszyscy oceniali ją na 5+ za jakość ,trwałość itd. Jednak trafił sie felerny model. Teraz z gwarancji dostałem Teac 524 i póki co mnie nie zawodzi.
gaucho33 jest offline  
Stary 27.11.2002, 12:50   #10
Plemnik
Forumator

Data rejestracji: 05.04.2002
Plemnik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Yacenty napisa***322;(a)
Ciekawe jak moze miec poltora roku jak one weszly na rynek w pazdzierniku lub lisopadzie 2001??
moja byla pierwsza jaka sprzedal dobry sklep we wroclawiu a inne sklepy wtedy to jeszcze o niej nie slyszaly

a tak na marginesie to bede musial posprawdzac bo dzis np wypalilem 12 imageow i wsio smiga to nie jest do konca przesadzone ale fakt faktem 10 razy juz mialem WRITE ERROR na 2 roznych nosnikach
ale nic poczekamy zobaczymy
Masz racje - moj blad, przesadzilem. Wzialem date zakupu z pustego (czyli glowy ;-) ). Faktycznie nagrywarka ma -jak wynika z rozmowy z kumplem bo ja juz jej nie mam - dokladnie rok i troche. Czyli zakupilem ja w podobnym czasie co i ty.
Stary 27.11.2002, 18:18   #11
Yacenty
Nowy na forum

odnosnie gwarancji na moja nagrywarke - jush sprawdzilem i oto co ujrzalem
data sprzedazy 23.10.2001 i gwarancja tylko 12 miesiecy tak wiec problemy zaczely sie w 13 miesiacy sredniego uzywania - jakies 1500-1800 wypalonych cdkow
Yacenty jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: