![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.11.2002
![]() |
Pad nagrywarki LITEON 24X
W ciagu ostatnich 3 dniu moja nagrywarka uwalila juz 10cdkow (byly po princo i verbatimy) objawy za kazdym razem sa identyczne.
Nagrywam pod nero 5.5.9.17 przy pelnej plycie 700mb i przy predkosci 24X nagrywa do 12 i "zaczyna mielic plyta" poczym wyskakuje komunikat write error i wyrzuca plyte z nagrywarki?? zauwazylem ze dzieje sie tak rowniez pod fireburnerem... lecz co ciekawe objaw ten wystepuje tylko przy wypalaniu image'ow... kiedy nagrywam filmy wszystko jest ok, poza tym kiedy zwalniam nagrywarke do 16X nagrywa bez wiekszych problemów... ciekawe jest to ze czasem udaj mi sie nagrac image z 24x co tu moze byc nie tak?? (cdki sa przystosowwane niby do 48Xi 32X) dodam ze nagrywarka ma rok i 2 tygodnie czyli akurat po gwarancji ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czek dis ałt
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
![]()
Na 99% spawarka kona. Miałem podobnie z z 9 m-cznym Teac 516. Na szczęście udało sie zareklamować. Bez problemu wypalało x8 i x4. Wypalonych x16 napedy nie widziały. Przy małym obciążeniu pociągneła jeszcze ze 3 m-ce i zepsuła sie całkowicie. Nie chciała nawet jako cd-rom. Przy rozpoczynaniu wypalania wywalało "fixation error" i anulowanie sesji. Jednym słowem w Twoim przypadku pozamiatane. Kwestia czasu...
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
![]() czyli krotko mowiac LITEON jest do dupy ![]() ![]() a tak poza tym co proponujecie zeby sobie kupic teraz?? TEAC TDK LITEON z 2 letnia gwarancja?? czy moze odżałowac troszki kasy i kupic YAMAHE?? bo jakos PLEXTOR ponoc nie przenosi SD powyzej 2.5 prawda to?? |
![]() |
![]() |
#4 | |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Sebastian997 : 27.11.2002 o godz. 10:19 |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Ale on mial jeszcze gwarancje a ja na 99% nie mam jush gwarancji
![]() bede mogl to sprawdzic dopiero na weekend ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 12.07.2002
![]() |
A z postem kolegi Gaucho33 to chodzilo mi o to ze on mial Teaca ktory tez padl
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Re: Pad nagrywarki LITEON 24X
Cytat:
PS Ja mojego litka 24X, ktory ciezko pracowal na gielde (naprawde sporo rulonikow po 100 wypalil) sprzedalem znajomemu (zeby bylo jasne to wiedzial jak nagrywara byla uzywana) i narazie dalej pali i to jak twierdzi wszystko na wszystkim (co mnie zdziwilo bo u mnie ta wypalara nie lubila plytek ze srebrnym/takim jak plyty tloczone/ spodem). Nagrywarka ma w tej chwili przeszlo poltora roku co biorac pod uwage jej tryb pracy mozna spokojnie pomnozyc przez dwa lub trzy :-D
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Ciekawe jak moze miec poltora roku jak one weszly na rynek w pazdzierniku lub lisopadzie 2001??
moja byla pierwsza jaka sprzedal dobry sklep we wroclawiu ![]() ![]() a tak na marginesie to bede musial posprawdzac bo dzis np wypalilem 12 imageow i wsio smiga ![]() ![]() ale nic poczekamy zobaczymy ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Czek dis ałt
Data rejestracji: 03.07.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
odnosnie gwarancji na moja nagrywarke - jush sprawdzilem i oto co ujrzalem
![]() data sprzedazy 23.10.2001 i gwarancja tylko 12 miesiecy tak wiec problemy zaczely sie w 13 miesiacy sredniego uzywania - jakies 1500-1800 wypalonych cdkow ![]() |
![]() |
![]() |
|
|