Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 06.01.2005, 17:03   #1
b_es
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.01.2005
b_es w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie mozna nagrac obrazu płyty

Dzien dobry,
korzystam z alcohol 120 (poczatkowo ze "swiezej" trialowej 1.4..., teraz z aktualnej 1.9.2), zeby wypalic obrazy plyt. Z kilkoma sie udalo. Ostatnio jednak w obu nagrywarkach (teac-cd i liteon-dvd) i w obu wersjach alcohol przy probie nagrania pojawia sie stale komunikat, zacytuje z loga:
[Write ERROR], LBA: 1680, Length: 16
S:KEY - 05/24/00 - "Invalid Field In CDB"
(G TEAC CD-W552E(1:1): Zapis nie powiódł się!
Myslalam, ze to wina ktorejs nagrywarki, ale skoro obie reaguja tak samo... Nie pomogła tez zmiana programu. Stale powtarza sie problem z "length: 16"
Prosze, pomozcie poczatkujacej
b_es
b_es jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.01.2005, 21:25   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
... w jakim formacie są te obrazy ?
Stary 06.01.2005, 22:05   #3
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Jakie stosujesz plyty CD/DVD do tego nagrywania?
ThanatoS jest offline  
Stary 06.01.2005, 22:41   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
czy to obrazy przeznaczone dla pceta? a nie zapis np dla maca?
nimal jest offline  
Stary 07.01.2005, 01:00   #5
b_es
Nowy na forum

Dziekuje za posty.Odpowiem zbiorowo, dobrze?
Obrazy maja rozszerzenia przyjmowane przez alcohol (bin - cue, ccd-img-sub, iso) Zreszta w wirtualnym napedzie raczej wszystko jest ok - da sie programy uruchomic. Natomiast plytki, na ktorych mi sie nie powiodło, to esperanza i verbatim (tez myslalam, ze to moze ten problem, ale na verbatimach powinno byc juz przeciez dobrze, wlasciwie wczesniej to i na esperanzach sie udalo). zastanawiam sie, czy moze to miec zwiazek z buforem pamieci - byly sygnaly, ze za malo. Jesli to strasznie glupie pytanie - przepraszam
pozdrowienia
Bogna
b_es jest offline  
Stary 07.01.2005, 01:04   #6
b_es
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez ThanatoS
Jakie stosujesz plyty CD/DVD do tego nagrywania?
Dziekuje za posty.Odpowiem zbiorowo, dobrze?
Obrazy maja rozszerzenia przyjmowane przez alcohol (bin - cue, ccd-img-sub, iso) Zreszta w wirtualnym napedzie raczej wszystko jest ok - da sie programy uruchomic. Natomiast plytki, na ktorych mi sie nie powiodło, to esperanza i verbatim (tez myslalam, ze to moze ten problem, ale na verbatimach powinno byc juz przeciez dobrze, wlasciwie wczesniej to i na esperanzach sie udalo). zastanawiam sie, czy moze to miec zwiazek z buforem pamieci - byly sygnaly, ze za malo. Jesli to strasznie glupie pytanie - przepraszam
pozdrowienia
Bogna
b_es jest offline  
Stary 07.01.2005, 02:53   #7
artur18-2005
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2005
artur18-2005 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
spox mialemto samo przy jednej gierce ) raw dao pomoglo wypaliło asz milo sprubuj na CDrw (szkoda cd ) ja ksie uda to nagraj na cd r ) pzodro
artur18-2005 jest offline  
Stary 07.01.2005, 07:41   #8
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
wybierz ustawinia alkohola zgodne z zabezpieczeniem jakie kopiujesz
info jak dana plyta jest zabezpieczona znajdziesz np na gamecopyworld.com
jesli na plycie jest jakis dodatkowy katalog z np patchem to zabezpieczenie juz nie ma wiec pojdzie na domyslnych
standardowo wrzuc forceaspi 1.7 zeby wykluczyc blad starownika
jak nic nie pomoze to sprobuj nagrac za pomoca clone cd - jest rownie dobry
nimal jest offline  
Stary 09.01.2005, 18:54   #9
b_es
Nowy na forum

oj, strasznie jestem zielona - z trudem znalazlam raw dao, o ktorym pisze Artur, dodalam do dostepnych trybow, potem udalo mi sie ustalic, ale tez nie wiem, czy dobrze- rodzaj zabezieczenia,bo mialam clonyxxl po hiszpansku najpierw, w rezultacie wyszlo safedisc v.2, ale okazlao sie ze aspi niedostepne. W koncu sprobowalam wypalic plytke z zorganizowanym na poczekaniu clony (nowym) i zapisywal, zapisywal az do 1005, zeby potem powiedziec, ze "zapis do teaca sie nie powiodl" (ale plytka jakby dzialala, tylko ze na razie nie wyrzucilam jescze nic z dysku, wiec nie wiem, czy ona naprade dziala). Sciagnelam tez foreaspi17, ale jak o tym poczytalam, to sie troche boje, czy sobie z tym poradze. Niekoniecznie chcialabym wysypac mojego winXP pro No wiec czytam dalej madre artykuly i udaje,ze wiem, o co chodzi.
b_es jest offline  
Stary 09.01.2005, 19:02   #10
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

Data rejestracji: 24.02.2003
Loczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Czesc b_es. Jeśli chodzi o skaner proponuje ten a-ray scanner. Tu masz linka do najnowszej wersji =- http://cdrinfo.pl/download2kilgor.ph...0145&baza=soft.

Jesli chodzi o komunikat o malej ilosci pamieci. Przypuszczam, ze chodzi tu o komumnikat ktory wyskakuje w okienku loginu w Alkoholu. Zmniejsz troche bufor i to powinno pomoc.

Smialo zainstaluj forceaspi. Rozpakuj, kliknij na instaspi.*. Nic sie nie stanie. Zresetuj tylko komputer potem.

Sprawdz czy masz ustawione DMA dla napedow. Znajdziesz to w menadzerze urzadzen. Sprawdzisz to w galezi Podstawowy Kanal IDE i pomocniczy kanal ide.

No i pisz jak sie potoczylo to wszystko.

Ostatnio zmieniany przez Loczek : 09.01.2005 o godz. 19:10
Loczek jest offline  
Stary 09.01.2005, 23:12   #11
b_es
Nowy na forum

1. Znalazlam a-raya (okropnie powolny mi sie wydaje, ale jesli skuteczny...).
2. Sprawdzilam DMA - jest ok.
3. Nadal mam watpliwosci, co z ta pamiecia - dlaczego mam zmniejszyc, ja tam zdaje sie na maksa zrobilam, bo ciagle mnie denerwowal komunikatami.
4. Nie wiem, ktore aspi mam wybrac do win xp pro - aspi_471a2, czy forceaspi 1.7 (ale on nie obsluguje xp) czy jeszcze cos innego?
5. Przy okazji szukam tropu do rodzynkow
I w ogole to ciesze sie, ze ktos chce ze mna gadac i bardzo dziekuje,
pozdrowienia
b_es
b_es jest offline  
Stary 10.01.2005, 08:03   #12
nimal
Author
Zlotowicz

ad1 - tak ma byc
ad2 -
ad3 - ila masz pamieci? ile tam ustawilas? ile bylo domyslnie?
ad4 - forceaspi 1.7 jest jak najbardziej kompatybilny, nawet jesli windows uwaza inaczej (nie zawsze nalezy zwraca uwage na glupie uwagi systemu)
ad5 - szukajcie a zostaniecie oszukani
powodzenia, pisz, bedziemy odpisywac
nimal jest offline  
Stary 10.01.2005, 09:00   #13
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

@ b_es

3. Nadal mam watpliwosci, co z ta pamiecia - dlaczego mam zmniejszyc, ja tam zdaje sie na maksa zrobilam, bo ciagle mnie denerwowal komunikatami.

Niewiem ale coś jest takiego w tym alkoholu ze sprawdza on dostepna ilosc pamieci. Jesli np. masz 256 mb ramu i masz ustawione max czyli 128 na bufor wirtualny, to moze sie okazac ze komputer nie ma wystarczajaco duzo pamieci na pozostale procesy. Dlatego tez zmniejsz ten bufor. Ze 128 do np. 80 mb i napisz czy pomoglo. Komunikat powinien zniknac.
Loczek jest offline  
Stary 10.01.2005, 23:25   #14
b_es
Nowy na forum

Dzieki.
teraz niestety nie mam czasu na eksperymenty (w pracy cos duzo pracy , w domu tez nielekko), ale skrzetnie notuje Wasze uwagi i troche blakam sie po forum w wolnej chwilce.Jak tylko bede mogla dluzej i na spokojnie usiasc przy komputerze, na pewno znow Was o cos zapytam
Pozdrawiam, uklony dla Agnieszki
Bogna
b_es jest offline  
Stary 11.01.2005, 11:18   #15
Loczek
Kocham Agnieszke T. !!!

@ b_es ...uklony dla Agnieszki

Wystarczy, ze ja przed nia sie klaniam
Loczek jest offline  
Dyskusja zamknięta