![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Archiwa RAR nagrane na CDRW
Chciałem trochę posprzątać HDD i zgrałem (Nero BR) albumy mp3 w postaci archiwum (rar, ace) na CD-RW. Wcześniej (jak były na HDD) pliki podglądałem WinRar'em 3.20 i były ok. Po zakończeniu procesu, lookam na CD i jest cały katalog z tymi plikami, wywaliłem kopie z HDD i defrag. Po jakimś czasie chciałem mp3 przegrać na Audio CD i kurna WinRar mi mówi że archiwum w złym formacie albo uszkodzone. Dodam że Nero (5.5.10.28) używałem po raz pierwszy (zawsze WinOnCd, ClonyCD). Prędkość zapisu była na 4x (zawsze tak ustawiam). Macie jakieś pomysły? Już nawet przeboleję te archiwa, ale nie chcę się wysypać drugi raz.
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
d[-.-]b
Data rejestracji: 12.08.2003
![]() |
a po co pakowales mp3 do rara przeciez to nie skompresowalo wcale tych plikow, a wrec przeciwnie powiekszylo jch objetosc ;P
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
hehe przed chwilą pisałem o problemie u mnie z nagrywaniem mp3 w najnowszym nero. I poradziłem sobie własnie tak ze spakowałem do rara i działa [sprawdzałem]. Z tego co mówisz i co jest u mnie wynika, że :
nero 5.x.x.x ma klopot z archiwami ![]() nero 6.x.x.x ma kłopot z mp3-kami ![]() oczywiście tylko u Ciebie i umnie ![]() po, mj
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Być może jest uszkodzona lub brudna płytka rw. Spróbuj na innej np. na nowej.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
piszesz, ze spakowales WinRar'em 3.20, ale nie piszesz czym rozpakowywales juz te nagrane archiwa
wraz z ktoras wersja WinRar'a (chyba w 3.00) zmieniono algorytm kompresji (i wczesniejsze wersje programu juz nie potrafia czytac tych nowych archiwow), wiec jesli do rozpakowania uzyles jakies wczesniejszej wersji to juz wiesz co dalej robic |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Dzięki za odpowiedzi. Mp3 były skompresowane bo takie ściągnąłem z internetu (relasy albumów), na nowej płytce nie mogę spróbować bo jak wspomniałem już wywaliłem pliki z HDD, zarówno kompresowanie jak i rozpakowywanie odbywało sie WinRar'em 3.20. Na szczęście większość plików udało mi się ściągnąć ponownie, ale już nie będę miał takiego zaufania do Nero. Dodam że nagrałem już te ponownie ściągnięte pliki i wszystko jest OK.
|
![]() |
![]() |
|
|