Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.10.2003, 18:35   #1
cybermat16
Gość

Aspi ?

Czytałem na forum o jakimś ASPI force czy jakoś tak co to jest? Czy jak ma WinXP Pro SP1 i Lite-On LTR-52327 to też powinienem zinstalować to ASPI force, a może jakieś inne ASPI

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.10.2003, 19:33   #2
cinma
Samiec - twój wróg!

Data rejestracji: 21.06.2003
cinma zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Windows 2k/XP (2003 pewnie tez, ale nie jestem pewien) NIE maja domyslnie zainstalowanych sterownikow ASPI i programy, ktore z nich korzystaja aby uzyskac dostep do napedu nie beda dzialac prawidlowo (jesli w ogole beda dzialac)

jesli program, ktorego uzywasz np. do wypalania plytek albo zgrywania audio na dysk nie dziala poprawnie, to zwykle zainstalowanie tych sterownikow poprawia to

Adpatec udostepnia sterowniki ASPI, ale dolaczony instalator nie dziala wlasciwie w XP (przynajmniej u mnie) - nie dodaje odpowiednich wpisow do rejestru, wiec jesli masz z tym problemy (programy nie dzialaja) to zaaplikowanie forceASPI czy fixASPI pomaga

jesli wszystko dziala dobrze, to nie ma potrzeby instalowania tych forceASPI
cinma jest offline  
Stary 03.10.2003, 19:39   #3
cybermat16
Gość

Acha, do Nagrywania uzywam zazwyczaj Nero i Alkohol 120% i nagrywają bez problemu. wygląda na to że umnie ASPI działa prawidłowo i nie musze instalować forceASPI

Stary 03.10.2003, 20:25   #4
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
cybermat16 napisa***322;(a)
Acha, do Nagrywania uzywam zazwyczaj Nero i Alkohol 120% i nagrywają bez problemu. wygląda na to że umnie ASPI działa prawidłowo i nie musze instalować forceASPI
wypadaloby zainstalowac :chytry:
icemac jest offline  
Stary 03.10.2003, 20:39   #5
SmoczyCycek
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.03.2003
SmoczyCycek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wogóle nie rozumiem ogólnie panującej psychozy, że należy instalowac wszystko co najnowsze bo tak trzeba.

Poczytaj se najpierw o tym badziewiu (najnowsze ASPI) w innych postach a dopiero później instaluj. (jak lubisz problemy).

A jeżeli masz już zainstalowane jakieś ASPI i wszystko działa jak należy to lepiej idź na piwo.

Smok
SmoczyCycek jest offline  
Stary 03.10.2003, 21:08   #6
cybermat16
Gość

Problemów z kompem nie lubie. Ostatnio maiłem problem ze systemem, że przy uruchamianiu od razu się zaiwieszał, zainstalowałem system na nowo, dalej było to sam, dopiero druga instalacja systemu pomogła. Tak wię problemów raczej mi nie potrzeba, a skoro chodzi bez problemu to pójdę za radą SmoczyCycek i na razie nie będę instalował forceASPI

Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: