![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() |
Witam!
NIedawno nabyłem nagrywrke LG 8526B ( a nie jak napislem wczesniej ze 8520B) i dopóki nagrywalem wylacznie filmy bylo super... Problem dotyczy programów i gier, filmy pali bezproblemu... problem polega na bledah jakie serwuje mi moja nowa nagrywara. Jezeli nic nie ruszam przy kopiowaniu plyty, nie chodze po neice i takie tam, to plyta w 90% przypadków (czaem nawet to nie pomaga) bedzie w miare bobrze wypalona, jezeli zas zaczne np. przgladac www, to plyta sie nagra, jednak z taka iloscia bledow, ze program tak skopiowany nie da rady zainstalowac. plyty CD-R i CD-RW nagrywalem x24 , były to różne nosniki jednak nie jakieś tam "super firmówki" Mialem tez kilka przypadkow zupelnego spalania plyty, zwykle pasek stawal na 85% i 74%. Pozdr. prosze o pomoc. Czy juz tylko naprawa pomoze? A moze przyczyna nie lezy w nagrywarce?... tylko gdzie
Ostatnio zmieniany przez rallypl : 18.09.2004 o godz. 10:44 |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
najlepiej by było gdyby nagrywarka była podpięta jako Secondary Master
sprawdź DMA, ma być włączone zainstaluj sterownik ASPI (ForceASPI 1.7)
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() |
Do mankmentow doszedl fakt, ze wogole nie nagrywa plyt AUDIO, staje na 84%, albo na 85% i plyta do kosza
- przepielem na Secondary Master - mam wlaczone DMA - nie aktualizowalem jeszcze BIOSA Czy aktualizacja BIOSA pomoze, czy moze juz lepiej wybrac sie z nia do serwisu, chodz z drugiej strony kupilem ja zaledwie tydzien temu :/ |
|
|
![]() |
|
|