![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
aspi driver***39;y jak mozecie to pomozcie
Na początek dla przełamania lodów pozdrawiam wszystkich bywalców tego forum. Sprzęt na jakim palę płytki to "popularny" LG u mnie x16.
Jeżeli możecie to poradźcie coś w sprawie następujących pytań: 1. Jakie aspi driver'y zainstalować u mnie, przy założeniu, że mam zainstalowane Nero 5.5.8.0 i Easy CD CReator'a 5. W dziale zassysu są najnowsze do Nero i Adaptec'a, czy jak zainstaluję obydwa to się nie będą "gryzły" ? 2. Czy w ogóle jest sens instalować te najnowsze, jeżeli obydwa progsy wypalają mi satysfakcjonująco ? Chyba, że spełniają jakąś inną też rolę, oświećcie mnie, bądź nakierujcie gdzie szukać informacji na ten temat (ale po polsku) ![]() I z innej beczki, zauważyliście może, że ostatnio coś ciężko cokolwiek zassać z cdrinfo ? Czy to tylko u mnie dzieją się takie "jaja". Z góry wielkie dzięki za jakąkolwiek pomoc i sugestie. pozdrawiam raz jeszcze, |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
napisz jakie masz windosy - jest to dosc istotne
ASPI - drivery najlepiej zassac w postaci bundla w ktorym jest i instalator i program sprawdzajacy i pare innych UZYTECZNYCH programikow -> widzialem go gdzies w dziale download, ale niestety nie podam linka bo nie moge tego teeraz znalesc (moze ktos?) neroASPI i ten EasyCDC - siedza w roznych katalogach, uruchamiane (czyt. odwolania do nich) sa tylko razem z programami wiec jesli nie uzywasz ich naraz to grysc sie nie powinny czy jest sens? - nie wiem - nagrywarke masz juz dosc stara (co nie znaczy zla, wrecz przeciwnie LG16x to dobry sprzet) wiec nie ma ryzyka ze nagrywarka umie cos czego aspi nie umie, jesli dziala to nie zmienaj - czesto to sie po prostu nie oplaca
![]() |
#3 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jeśli programy chodzą ci dobrze to nie musisz nic instalować, gdyby coś się działo, to masz na cdrinfo aspi adaptec'a 4.70, są również dla Nero (ForceAspi 1.7).
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
aspi driver***39;y jak mozecie to pomozcie - dodatkowe dane :)
Winzgroza to 98se, nie zmieniam na nowszą bo ta sprawuje mi się nawet nawet, jak narazie (odpukać w niemalowane) bez zwiech i blue-screen'ów.
W dziale downolad znalazłem te aspi (to do -Sid-The-Rat=>), ale coś nie mogę ich zassać (to do odpowiedzialnych za serwis - tylko proszę nie ochrzaniajcie mnie za to ![]() Jak by ktoś mógł mi podesłać na pocztu (załącznik), będę mu bardzo rad. (mail'ik to fiskomp@wp.pl) Co do starości nagrywarki to ma za trzy miechy (bios 2.01) i mi taka prędkość w zupełności wystarcza, a mam przynajmniej spokój ( nie mam syndromu x** przy nagrywarce ![]() To tyle dodatku, wielkie dzięki za pomoc i jeszcze czekam na ewentualne sugestie. |
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
no to poszlo na maila
#6 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
no proszę
są jeszcze tacy, którzy nie instalują i nie kupują wszystkiego co najnowsze ![]() tak jak ja
|
|