![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
30 ***** plyt albo ***** nagrywarka...
Witam w ten paskudny wredny dzien....
no wiec sprawa jest taka...mam 30 plyt TDK650...i wszystko cacy gdyby nie to ze mij Ricoh MP7120A nie chce ich nagrywac z predkoscia wieksza niz 2 albo 4 zalezy od plyty...inne (samsung,Dysan,Verbatim,philips,nawet gowniana esperanza...) leca z maxymalna predkoscia i nawet nie pisna ze im nie pasuje cos...czego to wina ![]() ![]() ![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Pierwsza rada. Spróbuj uaktualnic bios(w LG pomaga )
Druga rada. Pogadaj z kumplami niech oni kupują ci płytki jakie ci chodzą a ty im dawaj swoje Trzecia rada. Sprzedam ci swuj piecyk. U mnie działają wszystkie :-)
#3 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
przeznacz je na plyty audio - takie wolne nagrywanie jest dla audio bardzo bezpieczne - bo potem wszystko je odtwarza, kazdy bylejaki player
|
![]() |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.10.2000
![]() |
Miałem podobny problem - miałem do niedawna Ricoha 7083A czyli 8x8x32 ( kumpel w bloku jeszcze ją ma ) - i obaj mieliśmy problem z TDK'ami - 74 min. dupczyły się 1 na 10 płyt ( wszelkiej maści inne jak u ciebie chodziły bezbłędnie ) a płytki TDK 80 min. dupczyły się w czasie nagrywania w 100 % przypadków - zaprzestaliśmy więc kupowania tych płyt - ja pozbyłem się Ricocha na rzecz TEAC W516EB i mam problem z głowy ale zapytam kumpla - może zmienił bios i mu pomogło - jeśli nie odpisze w ciągu 2 dni - to znaczy że problem nadal jest :-(
|
![]() |
![]() |
|
|