![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2003
![]() |
ASPI + WinXP i Clony XXL -problem
witam
Proszę o pomoc Mam problem ze sterownikami ASPI. Nie wiem czy są dobrze zainstalowane. Przesiadłem się na Windowsa XP Home Edition. Zainstalowałem sterowniki Adaptec 4.71. Program aspichk.exe pokazuje iż wszystkie sterowniki są zainstalowane. Ale uruchamiam Clony XXL v2.0.0.6 i w zakładce "system", "wersja aspi" pokazuje 4.71.2.0. Niby ok, ale gdy w zakładce "opcje" włącze aby załadować sterowniki aspi wyskakuje błąd. Czego to może być wina? Przeczytałem artykuł na CDRinfo.pl na temat aspi, spróbuje pokombinować z ForceASPI. W tym artykule pisze też, że powinny być wpisy w rejestrze: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\ASPI32] "ErrorControl"=dword:00000001 "Start"=dword:00000001 "Type"=dword:00000001 - (u mnie jest 00000002) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\ASPI32\Parameters] "ExcludeMiniports"="" -( a tego nie ma wcale) Będę wdzięczny za pomoc.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|