![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.09.2005
![]() |
dlaczego moj liteon nie nagrywa ?
mam taki problem :
kupilem nagrywarke dvd liteon'a 1693S , podekscytowany przystapilem do wypalania pierwszej plyty CDR, uruchomilem nero, zaladowalem plik, wcisnalem guzik zeby nagrywal i nagle na 11% sie zawiesil , slychac bylo ze nagrywarka cos rzezbi ale przez 15 minut proces nie posunal sie ani o 1%, probowalem wyciagnac plyte ale sie nie dalo , kompa mi zmulilo i musialem zrestartowac , plyta do wyrzucenia ,powtorzylem ta czynnosc jeszcze 2 razy ( tym razem zatrzymalo sie na 13% i 5%) ale 3 zmarnowane plyty szybko ostudzily moj zapal do wypalania . pomozcie bo nie wiem co robic, czy to moj blad ,moze cos zle wybralem czy z nagrywarka cos jest nie tak. dodam tylko ze bios zostal uaktualniony. pomozcie !! |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Zacznij od tego:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=53005 |
|
|
|
|
#3 | |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Jako ilustrację mojej wypowiedzi podaję instrukcje wgrywania BIOSu (flashowania): np. NEC wyraźnie pisze, że nie może to być taśma 80 żył (sic). 8 )
|
|
|
|
#4 | |
|
Jak może to pomoże
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hmmmm....
Nagrywarki LiteOna, te DVD, sa delikatnie mowiac marne. Powiem wiecej za bardzo zle. Mogl ci sie trafic naped ktory od nowosci jest uszkodzony. I to jest najbardziej prawdopodobne. Wgraj mu najnowszy BIOS. Czasami pomaga. Ale na twoim miejscu pedzilbym biegiem, do serwisu po wymiane na inny egzemplarz, a jak da rade na innego producenta. I UWAGA: wszyscy inni posidacze LiteOnow ktore pracuja bez zarzutu! WIEM. Zdarza sie
|
|
|
![]() |
|
|