![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
![]()
Chce kupić nową nagrywarke
![]() ![]() Chciałbym, aby była w miarę cicha (czego o LiteOn 40x12x48 powiedzieć nie mogę) i nie miała problemów z kopiowaniem płyt audio oraz płyt zabezpieczonych (wole gdy orginały leżą bezpiecznie w pudełku na półce) a także z overburningiem (~ 90 min.) Zainteresował mnie: Asus CRW-5232AS, a szczególnie pewna część opisu: DDSS II to już druga generacja technologii Double Dynamic Suspension System, minimalizującej wibracje oraz hałas Smart Speed jest technologią automatycznie dopasowującą prędkość odczytu płyty do aktualnie uruchomionej aplikacji. Dzięki temu napęd rozpędza płytę do dużych prędkości obrotowych tylko wtedy, kiedy jest to naprawdę konieczne. W pozostałych przypadkach płyta obraca się wolniej, a co za tym idzie także ciszej. Są to dane "reklamowe". A jak to się ma do rzeczywistości ![]() Drugą nagrywarką o jakiej myśle jest Sony CRX230E - oem liteona ale z ograniczeniem prędkości odczytu. Wiem, że programami też można zwolnić odczyt płyt, ale wolałbym, gdyby to realizowała nagrywarka a nie dodatkowy program pod windows. Będe wdzięczny za wszelkie konkretne wypowiedzi. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
< pojawia się i znika >
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
głośność zależy także od płyt (i ich wyważenia) a nie tylko od nagrywary
---- mój LG GCE 8520B czyta CD_R z prędkością x40 a tłoczone x52 w "trosce o płyty" (chyba że włączysz opcję odczytu w nagrywarce x52 dla cd-r) ---- wracając do tematu to po wrzucenu płyty TDK albo LG cisza jak makiem zasiał esperaznza prawie to samo, a po wrzuceniu Dysana x48 to myślałem że ktoś włączył odkurzacz tak zaczęła płytka szumieć ... tak więc jak już wspomniałem nagrywara może być cicha ale źle wyważona płytka i tak potrafi narobić "szumu" ^_^
#3 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Weź wybierz Asusa. Na jakiś stronce był teścik i napęd w miarę dobrze wypadł.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Posiadam tą nagrywarkę Sony - jedyny jej mankament to dość głośno wysuwająca się tacka (wcześniej miałem LG - i dlatego narzekam
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Witam!
W starszych napędach Sony (nie wiem jak teraz) trzeba było nacisnąć i przytrzymać przycisk wysowania tacki żeby nagrywać powyżej 40x (każdorazowo). Pozatym pamiętaj że Sony to poprostu Lite-ON ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() |
JaromirJagr: Posiadam Sony CRX230E dopiero jeden dzień a już mam problem. Eac_095 nie chce wypalać obrazów stworzonych w tym własnie programie. Obraz ładuje się do edytora ale jak daję wypalaj to wyskakuje komunikat
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Ludzie poradźcie coś na ten mój problem z Sonycrx230e ?!!!!!
|
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
![]() |
Przerób swojego Sony na Lite-ON'a (najlepiej) lub na TEAC'a, ostatecznie na TDK. Wystarczy wgrać odpowiedni bios.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
sonycrx230e
Dzięki Baku za radę, poczekam jeszcze może ktoś coś jeszcze doradzi
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
I tak uważam ,że lepiej nagrywać w czymś innym ,Eac nie jest zbytnio stworzony do nagrywania.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 02.06.2004 o godz. 16:13 |
||
![]() |
![]() |
#11 | |
Stary wypalacz
Data rejestracji: 02.11.2003
![]() |
Cytat:
czy to jest wogole mozliwe??
![]() |
#12 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja mam tego asusa, chodzi spoko. A co do glosnosci to powiem ci ze jest cichszy od dvd toshiby co wydawalo mi sie niemozliwe. Na cdrlab.pl wrzucilem testy plyt Mint 52x (uznanych za szajs) i z taka predkoscia nagranych to mozesz zerknac. Tacki nie slychac w ogole, a mechanizmy wyciszania i minimalizowania wibracji DDSS 2 z pewnoscia maja wplyw na jakosc zapisu. Do wersji box poza nero 6 dodaja Power DVD 5, co piechota nie chodzi. Uwazam go za dobry zakup.
|
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
Od którego Liteona, Teaca, TDK wgrać bios (od najnowszych modeli np. od najnowszego LTR 52327S ? ) , żeby przerobić swoją nagrywarkę SONY CRW 230E na LITEONA, Teaca, TDK
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Banned
![]() |
Cytat:
A co do tego jakie biosy i wogóle... znajdziecie tutaj (download też) > /http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#T |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki baku
|
![]() |
![]() |
|