Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Asus CRW-5232AS vs Sony CRX230E (https://forum.cdrinfo.pl/f2/asus-crw-5232as-vs-sony-crx230e-33108/)

JaromirJagr 03.06.2004 20:22

Czy może się ktoś odezwać kto ma lub miał stycznośc z TDK CDRW 4800B (OEM LTR48246S). Chciałem się dowiedzieć jak TDK współpracuje z Exact audio copy -czy można wypalać w EAC na TDK CDRW 4800B? Interesuje mnie także to czy mając Liteona LTR48246S można wrzucić mu bios właśnie tego TDK?? Baku może ty coś wiesz na ten temat? Bo, że z liteona ltr48246s można zrobić ltr52246s to wiem.

JaromirJagr 03.06.2004 17:04

Dzięki baku

bakupl 03.06.2004 15:29

Cytat:

Liteon -> TEAC ??
czy to jest wogole mozliwe??
Tak... na ten z końcówką "G" (mowa o 523252)

A co do tego jakie biosy i wogóle... znajdziecie tutaj (download też) > /http://dhc014.rpc1.org/indexOEM.htm#T

JaromirJagr 03.06.2004 13:20

Od którego Liteona, Teaca, TDK wgrać bios (od najnowszych modeli np. od najnowszego LTR 52327S ? ) , żeby przerobić swoją nagrywarkę SONY CRW 230E na LITEONA, Teaca, TDK ????

grzeniu 02.06.2004 21:55

Ja mam tego asusa, chodzi spoko. A co do glosnosci to powiem ci ze jest cichszy od dvd toshiby co wydawalo mi sie niemozliwe. Na cdrlab.pl wrzucilem testy plyt Mint 52x (uznanych za szajs) i z taka predkoscia nagranych to mozesz zerknac. Tacki nie slychac w ogole, a mechanizmy wyciszania i minimalizowania wibracji DDSS 2 z pewnoscia maja wplyw na jakosc zapisu. Do wersji box poza nero 6 dodaja Power DVD 5, co piechota nie chodzi. Uwazam go za dobry zakup.

Clackier 02.06.2004 17:57

Cytat:

Napisany przez Baku [pl]
Przerób swojego Sony na Lite-ON'a (najlepiej) lub na TEAC'a, ostatecznie na TDK. Wystarczy wgrać odpowiedni bios.

Liteon -> TEAC ??
czy to jest wogole mozliwe??

Maciej 02.06.2004 16:06

Cytat:

Napisany przez Conti
[...]

Kup Asusa ...jest bardzo chwalony przez użytkowników .

Cytat:

Napisany przez JaromirJagr
JaromirJagr: Posiadam Sony CRX230E dopiero jeden dzień a już mam problem. Eac_095 nie chce wypalać obrazów stworzonych w tym własnie programie. Obraz ładuje się do edytora ale jak daję wypalaj to wyskakuje komunikat:(wykrzyknik w żółtym trójkącie)-Błąd wypalania Send Cue sheet: Invalid field in parameter list. Sterowniki aspi mam zainstalowane-próbowałem róznych wersji, dma działa, zmieniałem nagrywarkę ze slave'a na mastera-nie pomogło, zastanawiam się czy to nie jest wina tego, że sonówka nie zapisuje UPC/ISRC??? Ten sam obraz wav nero wypala bez problemu. Ja jednak chciałbym, żeby EAC też to robił. Lite-on kolegi (48x ) wypalał na EAC bez problemu. Na inne parametry SonyCRX230E nie narzekam- rewelacyjnie czyta i odtwarza muzykę -kopia płyty audio brzmi odpowiednio, inne informacje nagrywa jak na razie bez zarzutu.

Nie nagrasz ,bo EAC obsługuje tylko Twoją nagrywarkę jako Read.
I tak uważam ,że lepiej nagrywać w czymś innym ,Eac nie jest zbytnio stworzony do nagrywania.

JaromirJagr 02.06.2004 13:44

sonycrx230e

Dzięki Baku za radę, poczekam jeszcze może ktoś coś jeszcze doradzi :help:

bakupl 02.06.2004 12:12

Przerób swojego Sony na Lite-ON'a (najlepiej) lub na TEAC'a, ostatecznie na TDK. Wystarczy wgrać odpowiedni bios.

JaromirJagr 02.06.2004 12:00

Ludzie poradźcie coś na ten mój problem z Sonycrx230e ?!!!!!

JaromirJagr 02.06.2004 11:47

JaromirJagr: Posiadam Sony CRX230E dopiero jeden dzień a już mam problem. Eac_095 nie chce wypalać obrazów stworzonych w tym własnie programie. Obraz ładuje się do edytora ale jak daję wypalaj to wyskakuje komunikat:(wykrzyknik w żółtym trójkącie)-Błąd wypalania Send Cue sheet: Invalid field in parameter list. Sterowniki aspi mam zainstalowane-próbowałem róznych wersji, dma działa, zmieniałem nagrywarkę ze slave'a na mastera-nie pomogło, zastanawiam się czy to nie jest wina tego, że sonówka nie zapisuje UPC/ISRC??? Ten sam obraz wav nero wypala bez problemu. Ja jednak chciałbym, żeby EAC też to robił. Lite-on kolegi (48x ) wypalał na EAC bez problemu. Na inne parametry SonyCRX230E nie narzekam- rewelacyjnie czyta i odtwarza muzykę -kopia płyty audio brzmi odpowiednio, inne informacje nagrywa jak na razie bez zarzutu.

bakupl 30.03.2004 19:24

Witam!

W starszych napędach Sony (nie wiem jak teraz) trzeba było nacisnąć i przytrzymać przycisk wysowania tacki żeby nagrywać powyżej 40x (każdorazowo). Pozatym pamiętaj że Sony to poprostu Lite-ON :) Co prawda nie wiem jak się sprawuje ASUS, ale wiem że jego DVD-ROM ktory ma moj tata jest bardzo cichy i bardzo dobry pod względem odczytu obojętnie jakiej płyty...

Franc 28.03.2004 17:19

Posiadam tą nagrywarkę Sony - jedyny jej mankament to dość głośno wysuwająca się tacka (wcześniej miałem LG - i dlatego narzekam :D), przy nagrywaniu zachowuje się bardzo cicho, czy to z włączonym/wyłączonym mechanizmem spowalniającym, ogólnie mówiąc - polecam

SEBAW 28.03.2004 15:40

Weź wybierz Asusa. Na jakiś stronce był teścik i napęd w miarę dobrze wypadł.

Ghost_mode 28.03.2004 14:40

głośność zależy także od płyt (i ich wyważenia) a nie tylko od nagrywary

----
mój LG GCE 8520B czyta CD_R z prędkością x40 a tłoczone x52 w "trosce o płyty"
(chyba że włączysz opcję odczytu w nagrywarce x52 dla cd-r)
----
wracając do tematu to po wrzucenu płyty TDK albo LG cisza jak makiem zasiał
esperaznza prawie to samo, a po wrzuceniu Dysana x48 to myślałem że ktoś włączył odkurzacz tak zaczęła płytka szumieć ...

tak więc jak już wspomniałem nagrywara może być cicha ale źle wyważona płytka i tak potrafi narobić "szumu" ^_^

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:08.