Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.06.2007, 13:24   #1
tomar102
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.06.2007
tomar102 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
problem z LG Super Multi HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N

witam,

mam problem z napędem LG Super Multi HL-DT-ST DVDRAM GMA-4082N w moim laptopie Toshiba A110-195.
Problem jest znaczący - napęd wogóle nie czyta czystych, nienagranych płyt CD/DVD, (pojawia się komunikat "włoz dysk do stacji dyskow" lub "
d:\ nie jest dostepny - niepoprawna funkcja". Natomiast z nagranami jako tako sobie radzi. Jako tako ponieważ często po włożeniu takiej płytki do napędu słychać bardzo niepokojące dźwięki (odgłos tarcia, piłowania płytki).

Wiecie co to może być? Czy jest to wada techniczna tego napędu czy może wystarczy pobawić się z instalacją nowego oprogramowania, biosu do nagrywarki?

PS.
co powiecie o instalacji tego oprogramowania
http://forum.laptopy.info.pl/viewtop...d8ad353e60b469
tomar102 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.06.2007, 13:31   #2
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wgrywaj.

Nie wiem tylko, co chcesz "wyczyta***263;" z czystych p***322;yt, skoro nic na nich nie ma.

Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Stary 12.06.2007, 13:58   #3
tomar102
Nowy na forum

no w koncu wkladajac czysta plytke i klikajac na moj komputer i dany naped powinno sie normalnie otworzyc okno eksploratora ze dysk jest pusty. U mnie tego nie ma , sa tylko ww komunikaty. Poza tym nic nie mozna nagrac.
tomar102 jest offline  
Stary 12.06.2007, 14:04   #4
Agusia
forumholiczka
Zlotowicz

Data rejestracji: 09.11.2004
Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez tomar102 Podgląd Wiadomości
no w koncu wkladajac czysta plytke i klikajac na moj komputer i dany naped powinno sie normalnie otworzyc okno eksploratora ze dysk jest pusty. U mnie tego nie ma , sa tylko ww komunikaty. Poza tym nic nie mozna nagrac.
Naprawdę ? U mnie nigdy nie otwiera się czysta płyta ( chyba że sformatowana w UDF ), zawsze mam komunikat " brak płyty w napędzie" i zawsze uważałam, że to jest prawidłowe
Stary 12.06.2007, 14:13   #5
Bródka
Technik Informatyk

Data rejestracji: 22.01.2005
Bródka niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mozna wejsc do plyty ale jak sie ma wlaczone nagrywanie plyt w systemie, to chyba po instalacji nero system przestaje widziec czyste plyty w eksploratorze
Z reszta sam nie wiem czym jest to spowodowane ze po jakims czasie nie mozna wejsc do plyty a wiem ze mozna bylo bo nie raz na swiezym systemie moglem a z czasem juz nie , moze to powoduje jakas poprawka sam nie wiem

Mój Mondek - PolskaJazda.pl
Bródka jest offline  
Stary 12.06.2007, 15:01   #6
tomar102
Nowy na forum

no ludzie nie robcie ze mnie idioty
skoro twierdzicie ze "brak plyty w napedzie" itp to normalne komunikaty to jak mam zrobic zebym znow mogl widziec puste plytki?

no i co mam zrobic zebym mogl cos nagrac... to nie jest moj pierwszy komputer a z takim problemem spotykam sie pierwszy raz.
tomar102 jest offline  
Stary 12.06.2007, 15:46   #7
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zacznij od podstaw.

https://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=57073

Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: