Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Audio CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/audio-cd-2848/)

cana 11.05.2001 08:06

Polecam neronka i winOnCd a do całych płyt to klonik sie kłania
Aha Berserk te trzaski to problem ripowania track'a audio i pojawia się tylko na niektórych modelach cdrom'ów /Creativ np/ no i może starszych ver winoncd cdrom'ów ale temu można zaradzić zmniejszając prędkość zrzutu lub manualnie modyfikując początek lub koniec wav'a/ fade in fade out/ jeśli zajdzie taka potrzeba / trzask jak impuls Dirac'a/ wiem bo sam kiedyś miałem takie problemy znikły jak zmieniłem prog na winoncd 3.6-7 i jedncześnie kupiłem cdka LG / qrna lubie jakoś cdrom'y Goldstara :) /

Callisto TM 11.05.2001 00:51

W zasadzie berserk odpowiedzial na pytanie wyczerpująco i poza poparciem Nero i Fuerio nic godnego uwagi nie przychodzi mi do głowy, ale jednak nie moge zgodzić się z tym że szybkość nagrywania nie ma wpływu na jakość odtwarzania muzyki (nie danych) gdyz przy większej prędkośći nagrywania slad wypalany przez laser (101001011101010) nie jest tak "ładny" jak wypalany przy mniejszej predkosci, dlatego im wyzsza szybkosc wypalania tym wyzsze wymagania stawiane nosnikowi i nagrywarce. Z duza szybkoscia mozna nagrywac na pewno dane bo tam korekcja odczytu poradzi sobie z gorsza jakoscia sciezki, przy audio NIE MA zadnej korekcji odczytu, jesli laser ma klopoty z odczytaniem zapisanego sladu pojawiaja sie "trzaski" dziwne "cykania" i takie tam niemile dla ucha rzeczy. Osobiscie nagrywam audio 8x ale tylko na Verbie, na innych maxymalnie 4x, sprawdzone wielokrotnie na kilku nagrywarkach. Taka jest moja opinia poparta osobistym doswiadczeniem (wiele plytek poszlo do kosza ze wsgledu na kilka "szelestów" czy trzasków w ostatnim utworze) po nagraniu o polowe wolniej wszystko bylo OK.

gAzZzZoR 11.05.2001 00:04

Feurio, Nero i Fireburner - to chyba najpopularniejsze...

berserk 10.05.2001 22:06

polecam Feurio i Nero, reszta (oprocz jakis typowych progzow do wypalania z empow typu mp3cdmaker itp - ale tych nie uzywam wiec nie wiem) to shit. adaptec nagra z mp3 bez ich sprawdzenia a winoncd wstawia trzaski miedzy kawalkami (ale to mozna uslyszec na niektorych plytach jak z bootlegow czy koncertow, lub jezeli plyta jest specyficznie nagrana np kawalki przechodzace jeden w drugi.
to ze nagrywasz 8x to nie ma znaczenia. na jakim sprzecie zacina Ci sie i jakich nosnikow uzywasz?
aaa bym byl zapomnial, kiedys moja nagrywara robila mi takie jaja na audio (nie zacinalo sie ale "cykalo" czy jak to tam nazwac i okazalo sie ze jest zwalona :( .

pozdrawiam

CopyCat 10.05.2001 18:46

Audio CD

Jaki jest najlepszy program do wypalania AUDIO CD (kopiowania ich) i tworzenia AUDIO CD z mp3??
Ja akualnie uzywam nero na LG 8120B i zdarzaja sie "zaciecia" przy pozniejszym odtwarzaniu CD, nagrywam przy 8x.
Z gory dzieki za wszelkie informacje.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:19.