Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.06.2005, 00:49   #1
speaker1985
..::Serwójący::..

Data rejestracji: 09.05.2005
speaker1985 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy Audio CD ???

Cześć.Mam problemik a raczej niewiem jak nagrac płyte audio CD w taki sposub że jak nagram ją ( w mym przypatku to Nero 6 ) to po ponownym włożeniu jej do napedu w kompie i właczeniu bylajekiego playera (np.WM Player bądz Winamp)to wczasie odtwarzania piosenki będzie mi pokazywać kto ją wykonuje i jej tytuł(oraz np. z jakiego album itp.).
Pytam dlatego bo kiedys porzyczyłem od znajomego płyte ale to niebyłajego i właśnie takie cos miał czyli autora i tytuł danej piosenki.
Chciałbym sie dowiedziec jak to zrobić(Najlepiej w Nero 6 ,bo to jest według mnie najleprzy programik jak narazie).Będe bardzo wdzięczny,bo pytałem sie wrzędzie i nikt niewie jak.
speaker1985 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.06.2005, 01:31   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
playerki to zasysają z netu informując jednocześnie swoich producentów czego Słuchasz
ed hunter jest offline  
Stary 14.06.2005, 07:29   #3
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
lub czytają te informacje z CDTextu

gallus jest offline  
Stary 14.06.2005, 11:22   #4
speaker1985

No tak ale ja chcę wiedzieć jak to zrobic na płycie!! np. niemam internetu i wkładam płyte do napedy i ma mi pokazywać autora i tytuł bez udziału internetu!!!!!!!!!!
Więc jak to zrobic bo jestem zielony jak narazie w nagrywaniu audio w taki sposub jak ja chcę i co to jest ten CD Text??
speaker1985 jest offline  
Stary 14.06.2005, 12:12   #5
smolik
8 Samuraj

Data rejestracji: 23.03.2004
smolik zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Myśle że to ci powinno pomóc.
http://www.cdrinfo.pl/cdr/artykuly/cdtext/cdtext.php

Reputkowym skrytożercom mówimy nie!!!
smolik jest offline  
Stary 14.06.2005, 12:40   #6
speaker1985

no tak to jet to ale ja mam Nero 6 najnowsza wersje a tu pisze jak by ten program był po angielsku.

Ostatnio zmieniany przez speaker1985 : 14.06.2005 o godz. 12:43
speaker1985 jest offline  
Stary 14.06.2005, 12:42   #7
speaker1985

no i jest pomoc do tego Nero ale po angielskua tam pisze wrzystko a niemoge znaleśc spolszczenia do pomocy
speaker1985 jest offline  
Stary 14.06.2005, 12:43   #8
speaker1985

Aha chciałbym dodać ze nagrac z mp3 na audio z tym CDText-em.
speaker1985 jest offline  
Stary 14.06.2005, 13:32   #9
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Po pierwsze edytuj swoje posty a nie walisz jeden po drugim i bajzel wychodzi.

Teraz co do cdtextu - to w kompilacji audio cd masz zakladke 'audio cd'. Zaznacz tam ptaszka przy 'zapisz cdtext na CD', wpisz ponizej tytul plyty i wykonawce. Powpisuj tytuly utworow w swojej kompilacji i wypalaj.

I teraz najwazniejsze - zebys ten swoj nagrany cdtext mogl odczytac potrzebujesz czegos innego niz winamp czy media player, one nie czytaja cdtextu. W artykule masz podane ze odczyt cdtextu obsluguje Jet Audio, wiec w taki odtwarzacz musisz sie zaopatrzyc.

Nie wiem jak jest z odczyten cdtextu przez stacjonarne odtwarzacze, pewnie roznie ale to juz sobie sprawdz sam.
Stary 15.06.2005, 00:25   #10
speaker1985

no tak ale jak miałem płyte od znajomego to w Windows Media Player czytał mi(niewiem co ale czytał) autorów i tytuły piosenek wykonywanych.W tym coś musi byc.
Dodam ze posiadam Nero Burning Rom 6.6.0.14 w polskiej wersji.I to co ty napisałeś "Grzesiu" to niema w tym nic takiego!!Tak samo "Smolik" podał linka gdzie pisze jak to zrobić i pisze oczywiście na przykładzie Nero Burning Rom(ale jakiej wersji to niewiem naperwno w jakiej starszej) i tez niekumam ja to zrobic!! A pomoc ma po angielsku,tam jest wrzystko co do joty a nieznam anglika tylko mam pokazane opcje kturych w swym nero niewidziałem jeszcze.A tak wogule to chyba sami uzywacie nero to powiniście wiedzieć jak to zrobic i kierować sie od samego poczatku aż do końca jak to nagrać a nie wyrywkowo bo niezajaże.
No cuz chyba nikt niema pojecia jak to zrobic a wkońcu to forum związane z nagrywaniem płyt ipt.A jak wie to pisze a niepodaje w jakiej werski programu to zrobic.Sorki ze jest taki wybredny ale to jest dlamnie ważne.
W tym nero jet taka opcja jak "Utwóz CD z danymi i audio" to jet to niby CD-Text.?.Ale sami powiniście wiedzieć.
Czekam na prawdziwe wypracowanie od jakiegos najlepiej moderatora jak wie bądz osoby co mi wkoncu napisze od A co Z jak to zrobić w jakim programie w jakiej wersji itp.,krok po kroku.
A i jeszcze raz sorki za smiecenie.
Dodam ze moja nagrywara obsługuje CD-Text.Bo sprawdzałem.

Ostatnio zmieniany przez speaker1985 : 15.06.2005 o godz. 00:44
speaker1985 jest offline  
Stary 15.06.2005, 09:07   #11
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez speaker1985
Czekam na prawdziwe wypracowanie od jakiegos najlepiej moderatora jak wie bądz osoby co mi wkoncu napisze od A co Z jak to zrobić w jakim programie w jakiej wersji itp.,krok po kroku.
Dodam ze moja nagrywara obsługuje CD-Text.Bo sprawdzałem.
Myślę, że się niedoczekasz takiego wypracowania, według mnie odpowiedzi
są wystarczające rusz po prostu głową i popróbuj w końcu uda ci się.

Pozdrawiam
para jest offline  
Stary 15.06.2005, 12:36   #12
speaker1985

Pruboweałem ale przez pomułke dałem nie ten rodzaj zapisu co trzeba i jak włozyłem płyte do kompa to niewidziałem piosenek tylko 2 folderya w nich jakieś kij go wie.Ale i tak nieudało mi sie nagrac tak jak trzeba.
Widze ze trza zmienic forum.niema tu odpowiednich ludzi(chyba bawet sie nieznaja na nagrywaniu płyt??)ale piosenki Leciały na wierzy i na kompie dziwne
speaker1985 jest offline  
Stary 15.06.2005, 12:40   #13
para
Guru

para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez speaker1985
Widze ze trza zmienic forum.niema tu odpowiednich ludzi(chyba bawet sie nieznaja na nagrywaniu płyt??)ale piosenki Leciały na wierzy i na kompie dziwne
Masz rację zmiana forum dobrze ci zrobi, nam również.

Pozdrawiam
para jest offline  
Stary 15.06.2005, 12:51   #14
speaker1985

ale zmienie o zapytanie jak nagrać ta zakichana płyte jak ja chcem.Ale i tak powruce jak koszmar ostatnirgo lata.
speaker1985 jest offline  
Stary 15.06.2005, 13:16   #15
Y@nkee_PL
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP

Y@nkee_PL zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tu nie ma o czym się rozpisywać koleszko... grzeniu już napisał co należy zrobić i jak dla mnie EOT

PS. czego w szkołach dziś uczą to nie wiem, ale wiem że nie uczą już chyba czytania ze zrozumieniem

The firmware page - stronka z BIOSami do napędów optycznych
Y@nkee_PL jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: