![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
LITEON LTR-52327S a uprgade firmware
Witam wszystkich.
Mam pytanko. Upgradowalem wczoraj firmware w nagrywarce LITEON LTR-52327S do R52QS0B zauwazylem pewna rzecz. Przed upgradem nagrywalem na plycie cd-rw esperanzie na predkosci x12 , a po upgradzie najwieksza mozliwa predkoscia jest x10. Spotkaliscie sie z czyms takim i co na to poradzic? Niestety gdy odpalilem upgrade firmwaru R52QS09 to wyskakuje komunikat ze nie znalazl napedu (nie mozna w ten sposob wpakowac starszej wersji firmware ? ). Jest jakas inna mozliwosc wgrania starszego firmwaru? z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Przemek |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Dobry Człowiek
Data rejestracji: 30.07.2002
![]() |
różnice w prędkości nagrywania tej samej płyty mogą wynikać ze zmienionych danych systemu Smart-Burn (jak wyłączysz tę opcję w ustawieniach będziesz mógł nagrywać z max. prędkością)
ps gdzieś na tym forum pisano, że w tym modelu szwankuje nagrywanie cd-rw (chyba tu: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=26815)
I otrze z Ich oczu wszelką łzę, a śmierci już odtąd nie będzie. Ostatnio zmieniany przez eloise : 02.11.2003 o godz. 17:29 |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
czy programem "Flash Utility for LiteOn-made Drives" moge wgrac starszy firmware na nowszy? Nie bedzie zadnych komplikacji? Czy moglby mi ktos podeslac na maila ten programik, niestety z ftp nie idzie a na plikoskopie go nie ma.
pozdrawiam Przemek |
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() |
skad wiac firmware QS03 (bo taki mialem na poczadku) lub starszy??
i jak go potem wgrac na QS09 zeby nie z***** nagrywarki?? |
|
|
|
|
#5 | |
|
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Cytat:
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Coś nie tak jest z tym modelem. Sam jestem na niego napalony, ale przegladając forum zastanawiam się czy sobie go odpuścić. Jeżeli to jest wina nowych biosów, to nie jest nic straconego, ale jeżeli to wina mechanizmu to wole kupić coś innego.
Jeszcze raz zwracam się do osób, kóre posiadają ten model. Otóż czy możecie nagrać płyte cd-rw i przetestować ją w Kprobe, a nastepnie tą samą płytę przetestować w innym modelu Liteona; również nagrać płytę cd-rw w innym napędzie i przetestować ją na "szfankującym" Litku. Proszę o umieszczenie skrinów. |
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() |
jak teraz wgrac bios QS01 na QS09??
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Cytat:
)Proszę o wersje 1.2.4 Pozdr
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Mój żółw,Hellsing,LG FAN
Data rejestracji: 19.05.2003
![]() |
Cytat:
LG GCE8400B + Lite-On DVD-RW SOHW-1693S = Dobrze wypalona płyta ![]() ![]() HAVE A NICE DAY ![]() In the name of God, impure souls of the living dead shall be banished into eternal damnation. Amen. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Przegooglowałem pełną nazew progtramu jak i nazwe pliku ltnflash1.1.x do 1.2.4 i znalazłem tylko wersje 1.1, 1.1.1 i 1.1.2 i żadna nie chce mi obsłużyć spawary .A ten program nie jest zrobiony przez LiteOn'a tylko przez jakiegoś chyba gościa i po wejsciu na strony pokazuje się to i to . A na innych stronach na które znalazł google linki nie ma tych plików (a nie wiem dlaczego, bo napisane jest w języku krzaczków )Ponawiam, więc prośbę jeżeli ktoś ma wersję 1.2.4 prosze na maila. Z góry dzięki ![]() Pozdr
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Hmm, jest na naszym ftp'ie, ale zamieszczam w zalaczniku
1/2 |
|
|
|
|
#13 |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
2/2
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
.możesz mi podesłać na muminek1@tenbit.pl ? Z góry dzięki ![]() Pozdr
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Gość
|
Programem Flash Utility for LiteOn-made Drives nie ma możliwości wgrania starszego BIOSa, mtkflasher'em owszem i w jedną i w drugą stronę. Pamiętaj, rób to tylko w czystym DOSie, bez żadnych sterów CD-ROMu, mało tego bez płytki w napędzie i przy wyłączonym DMA.
Pozdro
|
![]() |
|
|