![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.11.2003
![]() |
Jak nagrac plik .tar ?
Mam 2 pliki w formacie .tar - 705 i 795 MB. Chce je nagrac na plytke i w Nero wybieram 'Burn image file' ale wywala 'Not enough space on medium'. Jak **** za malo miejsca jak plytki maja 800 MB ? Pierwszy raz mam do czynienia z takimi archiwami wiec moze cos zle robie.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Samiec - twój wróg!
Data rejestracji: 21.06.2003
![]() |
plik *.tar to jest archiwum, a nie zaden obraz (teoretycznie)
sprobuj to otworzyc np. WinRar'em i zobacz co jest w srodku jak jestes pewien, ze to jest obraz, to sprobuj go podpiec np. pod DeamonTools i zobacz co sie stanie (czy sie w ogole otworzy) jak w Nero chcesz nagrac wiecej niz 70x MB na plytke, to musisz uaktywnic overburning (File -> Preferences) (no i oczywiscie plytke, ktora to pomiesci) |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
>>sprobuj to otworzyc np. WinRar'em i zobacz co jest w srodku
48 plikow po 15 mega. Polowa w formacie zip (po rozpakowaniu sa biny) a polowa w formacie .rxx (gdzie xx to jakas liczba). >>jak jestes pewien, ze to jest obraz, to sprobuj go podpiec np. pod DeamonTools i zobacz co sie stanie (czy sie w ogole otworzy) Nie nie jestem pewien i nie chce sie bawic z jakimis emulatorami chce to po prostu nagrac na plyte :/ >>jak w Nero chcesz nagrac wiecej niz 70x MB na plytke, to musisz uaktywnic overburning (File -> Preferences) (no i oczywiscie plytke, ktora to pomiesci) Przeciez napisalem ze plytki sa po 800MB :/ |
|
|
|
|
#4 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
musisz rozpakowac tego tara winrarem
potem klikasz ma plik o rozszerzniu exe albo rar (zalezy czy ktos tam zrobil archiwum sfx czy nie) i on wypakuje tego bina tam gdzie mu wskarzesz to jest po prostu archiwum winrara (wer 2) podzielone na czesci - musisz to rozpakowac jako calosc - klikasz plik glowny, winrar wie co robic dalej prawdopodobnie wejdzie ci ten obraz na zwykla plyte 700 - obrazy bin sa zawsze wieksze niz plyta zrodlowa pozdro |
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
To sa pliki od botow z irca. Ale mam takiego lola: rozpakowuje ten plik win rarem do osobnego folderu ale na koncu wywala blad: Archiwum jest uszkodzone. Wchodze do folderu gdzie sie rozpakowalo, jest tam 54 pliki po 14,649 kB a ostatni (54) ma 7,508. Polowa plikow to rary a polowa to .rxx (gdzie xx to jakas liczba). Jest tez na samym koncu listy dev-mp2a.rar. Uruchamiam go i w winrarze pokazuja sie 2 pliki: install.bin i install.cue. Rozpakowuje je do osobnego folderu ale przy koncu jep! File error :/ Przy 99%. I wypakowuje sie tylko install.cue. Wyglada ze zwalony plik. Ale ssalem z pewnych kanalow, z pewnych sieci. Nie mam problemu z tylko tym jednym plikiem .tar ale z CZTEREMA. Dodam, ze sciagalem na raty kazdy z nich. To moje pierwsze proby uzywania irca jako p2p. Dobry poczatek
Pliki sa calkowite - przed chwila chcialem dociagnac jakis brakujacy kawalek ale bot mowi ze plik jest caly i nie mozna wiecej sciagnac.
Ostatnio zmieniany przez Jaras : 04.11.2003 o godz. 21:24 |
|
|
|
|
#6 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
oj - ty masz tylko dac wszystkie pliki do jednego katalogu (ten rar i te z rozszerzeniem rXX - ta sa kolejne czesci
masz winrara? - kaz mu rozpakowac plik rar - reszta poleci
|
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
![]() |
Hehe tja ;d Rozpakowalem ten plik .tar do osobnego folderu gdzie znajduja sie teraz te wszytkie (54) plikow. Ale jak to wypalilem na plyte (te wszystkie pliki) to oczywicie nie podzialalo
Jak probuje w Nero w 'Burn image file' to tez sie nie da bo nie mozna dodac tylu plikow, zreszta widzi tylko pliki .iso, .bin i obrazy plut a nie te rxx. Prosze wytlumacz to jak *****owi bo mam juz tylko 2 plyty a nie chce mi sie jechac po nowe
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Problem rozwiazany. Po prostu jeden plik byl zwalony w tym archiwum, dociagnalem skadinad dzieki za pomoc.
|
|
|
![]() |
|
|