![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.01.2009
![]() |
audio cd nrg na iso os x
witam
Mam problem tego typu , posiadam wiele obrazow plyt audio w formacie nrg -ktore uzywalem do sluchania muzyki w podrozy , Jak wiadomo zapewniaja lepsza jakosc od mp3. Od niedawna jestem posiadaczem maka z osx Leopard i niestety mam problem z otwarciem tych obrazow . Os x zwyczajowo czyta obrazy iso bez dodatkowego oprobramowania . JAk tylko zmienic obrazy nrg na to iso . Probowalem programow typu nrg2iso , nrg4iso , wiekszosc rozwiazan proponowanych na google ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
nrg to obraz płyty wykonanym w Nero.
do innego obrazu np iso ...zmienisz w UltraIso.
![]() |
#3 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zamontować obraz pod napęd wirtualny i stworzyć obraz przy pomocy ImgBurn
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Udalo sie zrobic obraz iso w imgburn jednak nie dziala on pod os x Leopard . Nie mam pojecia czemu przeciez iso to iso nie wazne pod jakim systemem. Musze chyba jednak szukac programu pod maka .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lołn łulf
Data rejestracji: 15.07.2005
![]() ![]() ![]() |
Pomijajac na czym to sluchales w podrozy to jest jeszcze format bezstartny. A raczej formaty.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Natywnym ISO dla OSX jest DMG.
Konwersja *.nrg do *.dmg mozliwa jest w UltraIso ver. 9. Lub konwertowac *.nrg do *.iso i zmienic rozszerzenie na *.dmg (nie dziala jezeli obraz *.nrg niesie dodatkowe informacje np. DRM) wtedy pozostaje UltraIso.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
ultraiso w wersji 9 niestety nie pomoglo . Konwersja *.nrg na *.iso nie jest mozliwa . Program pokazuje (Nie jest mozliwa konwersja Audio cd na zwykly format iso). bleeeee Jesli chodzi o *.dmg to nie wiem gdzie w ulraiso 9 mozna to zrobic . Prosze o pomoc w dalszym ciagu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Bo UltraIso tylko czyta obrazy .dmg ale nie konwertuje do tego formatu.
![]() |
#9 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
chyba zostane przy wav , ale popatrze tez jak jest z tym flac . Kiedys ktos dal mi pare utworow w tym formacie . A swoja droga to slucham na sluchawkach audiotechnica ath-w1000 a one wylapuja wszystko
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
flac to format bezstratny, więc nie wyłapią nic
![]() wav też może być bezstratny. a tak poza tym to wujek Wiki coś wie ![]() http://en.wikipedia.org/wiki/Apple_Lossless |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
hehe a ja sie zastanawialem co to za format applowski mam dostepny w itunes .Moze teraz ja komus pomoge . Jak by ktos chcial szybko wyciagnac pliki *.wav z obrazu bin/cue , polecam programi bchunk . Z terminala wpisujemy bchunk -w inputfile.bin inputfile.cue outputfile . Trzeba go najpierw pobrac z netu bo orginalnie nie jest w systemie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
FLAC to najlepsze wyjście, chociaż podejrzewam że OGG aotuv 5 z bitrate 192kbit+ spokojnie by załatwiło sprawę. W końcu to tylko komputer a nie high-endowy system audio.
A za to jaka oszczędność na dysku ![]() Co do ISO to czy na pewno da się zrobić ISO płyty CD-Audio? Nie wiem czy ISO nie ma ograniczenia do jednego tracku. Audio widziałem tylko w BIN+CUE, albo bardziej zaawansowanych formatach (CCD,NRG,MDF). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 04.02.2009 o godz. 10:29 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Poradnik HD - kompletna instalacja i konfiguracja kodeków i playerów. | Smartek | High Definition | 139 | 11.12.2016 21:03 |
z czym pić whisky ??? jakiś przepis?? | Ufil123 | Off topic | 193 | 19.02.2014 19:36 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
11 Wrzesnia WTC | andy | Off topic | 51 | 22.11.2006 21:34 |