![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.12.2002
![]() |
![]()
Na nagranej płytce w końcowych utworach np: 4 od końca występują przy odtwarzaniu regularne trzaski.
Wypalam płytki w Nero i CloneCD, próbowałem już wszystkiego od zwiększania do zmniejszania prędkości zapisu,płyt : LG;Platinium. A co jest ciekawe rok temu po zakupie nagrywarki wszystko było OK,korzystam z Ricoha MP9120. Co to może być i jak sobie z tym poradzić czy nie mogę wypalać płytek Audio ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
MAJSTER zlotowy
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Dotyczy to jednej przegrywanej płyty?czy wielu?
Bo ja mam płytkę,której nie dało się przegrać bez trzasków i po zgraniu na twardy obrabiałem ją przed wypaleniem w Cool Edicie-usuwałem te trzaski recznie.Trzaski pojawiły też mi się w starej nagrywarce - piszesz ze masz ją rok... Nie przegrywaj przypadkiem " w locie". |
![]() |
![]() |
#3 |
P.I.M.P.
Data rejestracji: 14.05.2002
![]() |
sprobuj moze zgrac to na mp3 i moze wtedy nagrac.
a jezeli nie to spobuj to wypalic w freurio podobno jest dobry w audioo |
![]() |
![]() |
#4 | |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Cytat:
ZGRAC do mp3? i nagrac? a samochod tez rozwalasz o sciane przed parkowaniem ![]() ![]() ![]() ![]() o kurcze... trzaski wyeliminujesz elimnujac nastepujace najczestsze bledy: - nagrywanie w locie - dla twojego wlasnego dobra - zrzucaj plyty na dysk (Exact Audio Copy - do pobrania z cdrinfo - poszukaj!) a potem nagrywaj Nero lub Feurio lub CDRWinem - teoretycznie nie powinno to miec wplywu na jakosc dzwieku - a jednak - ma - ja najbardziej lubie stare Nero - zrzucaj na dysk - z opcja 'secure mode' - po ODPOWIEDNIM skonfigurowaniu EACa - nie nagrywaj szybko - 4x 8x - poza te 2 nie powinienes wychodzic - uzywaj dobrych lub sprawdzonych plyt - ja polecam jak zawsze Esperanze Black i Verbatimy przeroznej masci - te ostatnie tez bywaja skopane - ale skopany verbatim jest i tak lepszy niz najlepszy nawet HIT... - jesli odsluchyjesz muze w kompie sprawdz czy nie masz jakis cudow z equalizerem - czasem ludzie tak mocno podbijaja sobie basy na speakerkach ze one zaczynaja zezic - a plyta jest ok. - jesli jest to stacjonarne CD -sprawdz jak reaguje na inne nagrywane plyty - moze sie okazac ze ta nie jest jedyna ktora skazce i trzeszcy tylko nie zwrociles na to uwagi... i to tyle - nie pytaj jak i gdzie znalesc EACa - sam znajdz - cudze lenistwo nie jest tym o czym chce teraz myslec - dodam ze nie jest o trudne
![]() |
![]() |
#5 | |
<<<Watcher>>>
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Re: Audio i trzaski
Cytat:
1.Zgraj płytke 4x 2.Nagraj płytke 4x 3.Użyj lepszej marki płyt np. TDK lub Verbatim 4.To powinno pomóc |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.05.2002
![]() |
Miałem kiedyś ten sam problem napisane jak wyżej predkość do 4x przy wypalnieu i zgrywaniu acha lepsze płytki szczególnie czarne polecam i nie za 80gr czy 1zł troszke droższe ale za to jakość lepsza Feurio naprawde dobry i tylko do audio chyba naj.........
|
|