Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 18.10.2002, 18:27   #1
p-cdrinfo
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.10.2002
p-cdrinfo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
AudioCD / LG 8400Box

witajcie!

mam problem z nagrywaniem AudioCD. Otoz, wypala mi plyty z trzaskami /zwlaszcza pojawiajacymi sie w przerwach pomiedzy utworami/.
Probowalem dzialac w temacie AudioCD na CloneCD /tak jak to zywklem robic od zawsze na starym plextorze/ ale plyty wychodzace z LG sa albo nie do odczytu w napedach CD /w CD playerze, CD-ROM'e/ albo jest jakis kwas w postaci przeskokow, trzaskow itd.

Idac dalej zarzucilem pare pytan i po cennych informacjach przesiadlem sie na EAC i tym programem zripowalem plyte. Zripowany image byl ladny, czysciutki, z indexami tam gdzie powinny - EAC sie spisal. Opcja wypalenie i... trzaski w przerwach miedzy utworami

wypalam x8 /najnizej jak sie da/ - przyzwyczailem sie do x2 pod clonem i _wszystkie_ doslownie plytki byly elegancko skopiowane.

Macie jakis pomysl? Co moze byc przyczyna? Syf jakis zakupilem koreanski?

Pozdrawiam i licze na jakies ratunki/sugestie ;-)

pozdrawiam

krystek
p-cdrinfo jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.10.2002, 18:59   #2
tomgoo
&lt;&lt;&lt;Watcher&gt;&gt;&gt;

Data rejestracji: 28.06.2002
tomgoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Syf jakis zakupilem koreanski?
dokładnie
tomgoo jest offline  
Stary 18.10.2002, 20:06   #3
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Te trzaski pomiedzy utworami moglyby wskazywac np. ze nagrywasz to w trybie TAO zamiast w DAO, upewnij sie. Poza tym nie piszesz na jakich plytach nagrywasz i czy probowales na innych, ja do muzy polecam verbatimy lub TDK. Swoja droga wybor tej nagrywarki nie byl zbyt szczesliwy, to jednak nie plextor.
Stary 18.10.2002, 20:17   #4
p-cdrinfo
Nowy na forum

nagrywalem na TDK d-view.
No nie plextor, ale pewnie jakis powod jest takiego zachowania?

Wlasnie sprobowalem zripowane pliki wypalic w Nero - wypalilo sie dobrze i w dodatku na ostatniej juz plytce ktra mialem po dreka za 1zl jakis noname. Dziwna sprawa... Zatem Nero sobie radzi, ale dobija mnie inny fakt - jak mam image neronowy to mam opcje wypalania tylko x40 (!) i taki image po nagraniu tez jest syfiasty.
To juz nie wina nagrywarki, ze nie moge dac opcji wypalnia mniej niz x40.

pozdrawiam,

Pawel
p-cdrinfo jest offline  
Stary 18.10.2002, 20:17   #5
meszrum
paproć

Data rejestracji: 31.05.2002
meszrum zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question

dziwne... sam mam taką wypalarkę (zakup świadomy), jestem audiofilem i jestem zachwycony. nic takiego mi się nie przydarza, stosując płytki VERBATIM w zasadzie nie jestem w stanie odróżnić kopii od oryginału...
czy na pewno dobrze skonfigurowałeś EAC'a ? problem z trzaskami pomiędzy utworami pojawił się u mojego znajomego gdy ripował pod EAC'iem w ogóle nie skonfigurowanym. na CDRInfo jest porada jak to zrobić...
aha, ja nagrywam taki plik zrzucony pod EAC przy użyciu Nero i wszystko jest O.K.
jeżeli po zripowaniu pomiędzy utworami nie ma trzasków, to winny jest chyba software do wypalania.
Stary 18.10.2002, 20:24   #6
meszrum
paproć

zrób image pod EAC (trzecia ikonka od góry), a potem w nero plik>nagraj plik obrazu i MUSISZ mieć możliwość wyboru prędkości...
Stary 18.10.2002, 20:29   #7
p-cdrinfo
Nowy na forum

a no wlasnie - nero wavy wypala ok, EAC nie wypalil dobrze mimo ze zripowany plik byl czysciutki /zrobilem image z indexami/. jestem zwolennikiem nie-kombinowania - po co mam uzywac kilku programow zamiast jednego, dlatego wlasnie uzywalem CloneCD i starego plextorka i bylem zadowolony. po przejsciu na LG zaczynaja sie kombinacje - CloneCD wypala zle pod tym modelem, EAC tak samo, Nero ok ale program troche niedorobiony - nie mam wplywu na predkosc nagrywania np. image'ow - dziwne, x40 i koniec...

trace nerwy :-)

pozdrawiam

krystek
p-cdrinfo jest offline  
Stary 18.10.2002, 20:41   #8
meszrum
paproć

ten image z indexami z EAC wypal pod Nero ! ja tak robię i jestem bbbaaarddzzooo zadowolony. nie wypalaj pod EAC, bo on to robi źle. inna rzecz, że pewne programy są najlepsze do ripowania, a inne do wypalania , cóż takie życie. kombinacja: image pod EAC i wypalenie pod Nero jest do LG wg mnie najlepsza.
Stary 18.10.2002, 20:59   #9
p-cdrinfo
Nowy na forum

ok, dziekuje Ci za informacje... zaczynam sie uspokajac, ze bede mogl robic plytki audio ;-)...

Jesli chodzi o temat predkosci z image to zaraz bede to jeszcze testowal /musze nowy image zrobic/... w kazdym razie poprzednio 'bawiac sie' zrobilem image w nero na podstawie cue shit'a z EAC'a i wav'ow ktore wyplul EAC... powstal image nero i kiedy staram sie go odpalic wyskakuje okienko wypalania imag'a i jedyna dostepna predkoscia jest x40... nic to, zrobie jak Ty mowisz, mam nadzieje, ze w koncu wypracuje sposob .

pozdrawiam

krystek
p-cdrinfo jest offline  
Stary 18.10.2002, 22:18   #10
grzeniu
XV1100

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Robisz EAC-iem image z cue shit'em i nastepnie dajesz w nero plik->nagraj plik obrazu i ladujesz tego .cue. Wczesniej musisz miec czysta plytke w nagrywarce, bo inaczej nero moze wlasnie nie rozpoznac dostepnych predkosci nagrywania. 8)
Stary 19.10.2002, 14:37   #11
meszrum
paproć

święrte słowa grzeniu... bez płytki w nagrywarce też mam tylko najwyższą prędkość...
Stary 19.10.2002, 17:35   #12
p-cdrinfo
Nowy na forum

Dzięki chłopaki, wszystko już mi się zgadza i co najważniejsze działa tak jak bym chciał

Pozdrawiam!
p-cdrinfo jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: