![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.11.2003
![]() |
Powoli nagrywa
Jestem tutaj pierwszy raz, więc na samym początku chciałbym wszystkich przywitać serdecznie
![]() Mam nagrywarkę Lite-On 52x32x52x. Do nagrywania używam Nero w wersji 5.5.10.42. Niezależnie od tego jaką prędkość nagrywania ustawię zawsze nagrywanie trwa tyle samo czasu (czy to 16x czy 48x) i nie krócej niż 12 minut. Druga sprawa, że podczas nagrywania nie jestem w stanie nic innego zrobić na kompie, bo się strasznie wszystko kasztani. Powiedzcie czego może być to wina. Działam na: Celeron 333 MHz, 192 MB RAM, płyta gł. Abit BH6, Riva 128 ZX 8 MB, no i Lite-On 52x32x52x. Czy mam za słaby sprzęt? Możliwe, że dlatego występuje mój drugi problem, ale nie chce mi się wierzyć, że ma to wpływ na prędkość nagrywania. Dzięki, pozdrawiam. P.S. Acha, zapomniałem dodać, że przważnie nagrywam na taniutkich płytkach Media Store (media-tech). Nie przypominam sobie, żebym dotychczas na innych nagrywał. Czy płyta ma to jakiś wpływ? Ostatnio zmieniany przez Saghat : 21.11.2003 o godz. 17:53 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przesiadz sie na inne plyty taniutkie - plyt na M sie nie kupuje (Sid pisal kiedys a jakies wyjatkowej partii Memmorexow, ale ogolnie zasada omijania M sie sprawdza)
ale Twoj problem penie lezy w trybach DMA, a konkretnie ich braku - wlacz DMA (w biosie i w systemie) i jesli sie da to UDMA tez - powinno pomoc to ze system slabiutki to sie nie da ukryc - lepiej w czasie nagrywania nie szalej pomimo ze masz system ochrony bufora to kazde prerwanie nagrywania powoduje znacznik na plycie (dla audio to zabojstwo) i kilka sekund opznienia - to dosc znacznie wydluza proces palenia Wellcome to Forum ![]()
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 21.11.2003 o godz. 18:03 |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Welcome but don't stop on one post
|
![]() |
![]() |
|
|