Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.11.2003, 17:48   #1
Saghat
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.11.2003
Saghat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Powoli nagrywa

Jestem tutaj pierwszy raz, więc na samym początku chciałbym wszystkich przywitać serdecznie .

Mam nagrywarkę Lite-On 52x32x52x. Do nagrywania używam Nero w wersji 5.5.10.42. Niezależnie od tego jaką prędkość nagrywania ustawię zawsze nagrywanie trwa tyle samo czasu (czy to 16x czy 48x) i nie krócej niż 12 minut. Druga sprawa, że podczas nagrywania nie jestem w stanie nic innego zrobić na kompie, bo się strasznie wszystko kasztani.

Powiedzcie czego może być to wina. Działam na: Celeron 333 MHz, 192 MB RAM, płyta gł. Abit BH6, Riva 128 ZX 8 MB, no i Lite-On 52x32x52x. Czy mam za słaby sprzęt? Możliwe, że dlatego występuje mój drugi problem, ale nie chce mi się wierzyć, że ma to wpływ na prędkość nagrywania.

Dzięki, pozdrawiam.

P.S. Acha, zapomniałem dodać, że przważnie nagrywam na taniutkich płytkach Media Store (media-tech). Nie przypominam sobie, żebym dotychczas na innych nagrywał. Czy płyta ma to jakiś wpływ?

Ostatnio zmieniany przez Saghat : 21.11.2003 o godz. 17:53
Saghat jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.11.2003, 18:00   #2
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
przesiadz sie na inne plyty taniutkie - plyt na M sie nie kupuje (Sid pisal kiedys a jakies wyjatkowej partii Memmorexow, ale ogolnie zasada omijania M sie sprawdza)
ale Twoj problem penie lezy w trybach DMA, a konkretnie ich braku - wlacz DMA (w biosie i w systemie) i jesli sie da to UDMA tez - powinno pomoc

to ze system slabiutki to sie nie da ukryc - lepiej w czasie nagrywania nie szalej
pomimo ze masz system ochrony bufora to kazde prerwanie nagrywania powoduje znacznik na plycie (dla audio to zabojstwo) i kilka sekund opznienia - to dosc znacznie wydluza proces palenia

Wellcome to Forum

Ostatnio zmieniany przez nimal : 21.11.2003 o godz. 18:03
nimal jest offline  
Stary 21.11.2003, 21:05   #3
Banana Coctail
Banned

Avatar użytkownika Banana Coctail

Data rejestracji: 27.08.2003
Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Banana Coctail jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Welcome but don't stop on one post
Banana Coctail jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: