![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
Co wybrac ? Teac CDW-512EB czy Ricoh MP7125A ?
Prosilbym posiadaczy o opinie na temat dwoch powyzszych maszynek. Za wszystkie z gory dziekuje.
NaRka |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Jestem posiadaczem Ricoha MP7125A, i nie narzekam. Napęd omija zabezpieczenia(przy dobrym ustawieniu parametrów), którymi są zabezpieczone najnowsze gry. Ostatnio skopiowałem (na własny użytek-jako kopię zapasową) Hitmana. Posiada on SaveDisc 2. Jedyną niedogodnością jest "ślepota" ClonaCD na just link Ricoha. Ale nawet przy zapisywaniu 12x, bufor nagrywarki był na poziomie 100-97%. Mam Durona 700, 128 RAM, Abit KT7(bios-29.01.2001 wz). Drugi CD-ROM to Samsung 32x. Nie gryza się. Nagrywałem w locie i wszystok było OK. Jak kupisz Ricoha daj znać - to sobie jeszcze pogadamy o kopiach bezpieczeństwa.;-))).
|
|
|
#3 |
|
Gość
|
[quote]robak (07-03-2001 14:01):
Jedyną niedogodnością jest "ślepota" ClonaCD na just link Ricoha. a czy tam przypadkiem nie ma pola "burn-proof/just link" bo mi sie wydaje sie ze jeszcze wczoraj takie tam bylo |
|
|
#4 |
|
Gość
|
[quote]robak (07-03-2001 14:01):
Jedyną niedogodnością jest "ślepota" ClonaCD na just link Ricoha. a czy tam przypadkiem nie ma pola "burn-proof/just link" bo mi sie wydaje sie ze jeszcze wczoraj takie tam bylo |
|
|
#5 |
|
Gość
|
Stary mam Teaca 12x10x32 z burnproofem !!!
Stary Ricoh nie nagrywa i nie odczytuje plyt 800 MB a Teac radzi sobie z tym bez problemu. W CloneCD jest wykrywany burnproof a Just Link nie !!!! Wiec stary nie ma sie nad czym zastanawiac. Jak masz pytania to pisz na maila. Pozdrawiam. |
|
|
#6 |
|
Gość
|
Tez posiadam Teac'a 512 EB. Nic dodać nic ująć. Robi wszystko co mogłem wymyślić pod Nero. Niestety wiesza mi się pod WinOnCD ale to wina program, który mi sie z czym gryzie. Podzielam jak najbardziej opinię poprzednika.
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.07.2000
![]() |
Posiadam TEAC i jest to inwestycja na przyszlosc ....umie wszystko , jedyny problem to to ze za szybko nagrywa CD
) sprzet wart zachodu i kasy i nie kosztuje tyle co PLEX nagrywam w CDRwin , NERO , WinOnCD 3,8 , CloneCD i nic sie z niczym nie gryzie ....Mam jedynie zastrzezenie do NERO podczas nagrywania mam duze obciazenie procka .ktore podczas WinOnCD nie wystepuje wiec cos w NERO musi byc nie tak ale drobnostka Ogolne zdanie nie zawiedziesz sie !!!!!!!!
|
|
|
![]() |
|
|