![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2003
![]() |
Auto start cd2dvd
Witam Ameryki nie odkrylem ale moze sie komus przydac!
Widzielam wiele postow na meni kilkoma grami CD na jednym DVD ale zawsze bylo to z integracja w pliki systemowe czesto konczylo sie to ze gra niie dzialala z powodu zabezpieczen ten sposob jest w 100 sprawny. 1.Kazdy kto che wlaczyc plyte musi miec zainstalowany Alcohol 120% 2.Tworzyc plik BAT np.cd1.bat 3.Program do robienia meni na plyty 4.AxCmd.exe Opis Utworzymy nowy katalog np. DVD w nim katalogi z nazwa Gry np. C:\DVD\NFS C:\DVD\COLIN kopiujemy pliki AxCmd oraz bat do katalogu z gra tworzymy obraz Gry i wciepniemy do do katalogu Folder: nfs.iso (lub inny format) cd1.bat AxCmd.exe edytujemy plik bat i wpisujemy komende AxCmd 1: /M:nfs.iso @1:run.EXE M:nfs wciepuje do pierwszego virtualnego cd w kompie a run exe do nazwa pliku wykonywalnego na tej cd (oczywiscie autostart tez rusza) po zapisaniu pliku testujemy klikajac na pliku bat jezeli plyta sie uruchomiznaczy ze przechodzimy dale jezeli nie kombinuj dalej ![]() Teraz wystarczy postapic tak za kazda gry i zrobic jakies fane meni z przyciskami i wskazac mu aby uruchomil pliki BAT i mamy gotowe dvd do wypalenia. ------------ Prosze nie pisac obelg w moja strone typu a to ja juz dawno o tym wiedzialem czy po co mi to PLEASE potem sie tylko zalamuje ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
|
|