Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 09.01.2003, 04:51   #1
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
LG CED-8120b - jaki bios

mam taka nagrywarke, kupilem ja z biosem 1.02, nagrywala okm, potem kolega mi poradzil zebym wgral do niej bios 2.0 i zaczely sie dziac dziwne zeczy:
1. w winoncd przestalo dzialac polecenie load tray (okno info o nosniku)
2. blednie pokazywalo stan bufora nagrywarki - zawsze bylo 100% a plytka sie walila przez buffer-underrun (nero i winoncd)
3. CD-Audio nagrane ta nagrywarka nie chcialy dzialac w starszych odtwarzaczach (wieza, boom-box itp)

teraz wgralem bios 1.03 i dziala ale sie zastanawiam czy takie zachowanie sie nagrywarki to kwestia mojego egzemplaza czy bugow w firmware 2.0

ps: wyszedl nowszy bios do tego napedu?
CrazyLucas jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 09.01.2003, 07:58   #2
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
u mnie od 1,5 roku chodzi na biosie 2.0 bez żadnych problemów, nowszego biosa nie ma, a ten 2.0 był zrobiony pod WinXP.
Stary 09.01.2003, 08:56   #3
Fantomas
=F=

Data rejestracji: 19.04.2002
Fantomas niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak jak napisał Zetoxa i dodam jeszcze, że bez problemów nadal po zmianie z 1.02 na 2.0 działa pod Win98.
Przy okazji, czy aby na pewno zassałeś prawidłową wersję tegio biosu, a nie np. dla nagrywarki wypuszczonej przez Della (chyba)? A może coś było skaszanione w pliku binarnym. Dobrze poszła procedura upgradu? Nie wywaliło błędów CRC?

Zetoxa, więc nadal jedziesz na tej nagrywarce! Moja pracuje u kumpla a ja na LGx16 (nawet jestem zadowolony ze zmiany (szkoda tylko, że pojemności płyty nie daja się sprawdzić - ale b. rzadko przekraczam powyżej 81:30 min). I kto tu powie, że LG to byle co! Albo że się szybko sypie! Dbać o sprzęt i tyle! Nieprawdaż?

Miłego dnia.
Fantomas jest offline  
Stary 09.01.2003, 10:04   #4
CrazyLucas
Forumator

Data rejestracji: 30.12.2002
CrazyLucas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
co do biosa to sciagnelem go z CDRinfo.pl i nie wystapily zadne bledy przy upgrade, procedure przeprowadzilem wedlug info na srtonie

nowy bios to nowy bios ale co wlasciwie 2.0 daje bo nie wiem czy jest sens go instalowac? pracuje i prawdopodobnie do zmiany kompa bede pracowal na win98

fantomas - moja chodzi od 3 lat i sporo przeszla w tym kilka napraw (pierwsza po roku z mojej winy) i dalej dziala a liteon 40x12x48 kolegi poszedl do serwisu po niecalym tygodniu uzywania - coprawda kupil go w media markt ale to tesz o czyms swiadczy
CrazyLucas jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: