![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
POMOCY!!!!!!!!!(Pilne)
Czy ktos moze mi pomoc?Wkladam czysta plytke do mojej nagrywary Philips CDD 3610 (IDE)i przy nagrywaniu od razu na poczatku wyskakuje mi blad: "Calibration area full"Przeciez to chyba niemozliwe skoro plytka jest swiezo z pudelka
![]() ![]() ![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
6
W tej drugiej połowie internetu znalazłbyś odpowiedź /; a prawdopodobnie brzmiałaby tak : weź wyjmij swoją 3610 i idź do kuchni otwórz szafkę i wrzuć to do śmieci poczym zamknij szafkę i idź kup coś innego. a tak na prawde to ponoć możesz spróbować przeczyścić laser może coś poradzi. nawiasem mowiąc jesteś posiadaczem (ja też nim byłem) chyba najbardziej pechowego modelu nagrywarki philipsa pozdro 6
#3 |
Gość
|
hahah bardzo smieszne!
![]() No to poradz mi jeszcze jak mam przeczyscic ten laser! Czy plytka z wloskami wystarczy czy moze znasz jakas bardziej wyspecjalizowana metode!Opisz mi najlepiej dokladnie jak to zrobic!Pomoz prosze bo narazie nie moge sobie pozwolic na kupienie czegos innego a chcialem nagrac ze 2 plytki |
![]() |
#4 |
Bywalec
Data rejestracji: 26.05.2002
![]() |
witam
zanies do serwisu do przeczyszczenia,plyty czyszczace sa nic nie warte,ale podejrzewam ze to nic nie da bo u nas w serwisie lezy chyba z 5 takich philipow pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
Plytka czyszczącą nie -bo możesz porysować soczewski lasera- plytka jest dobra w domowych odtwarzaczech audio Tylko spirytusem i tak zeby sie w elekronike nie wylalo, ewntualnie przedmuchanie czystym sprężonym powietrzem |
|
![]() |
![]() |
#6 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
przeczytaj post -czyszczenie lasera- tam jeden z kolegow
dokladnie opisal sposob postepowania |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Nie polecam czyszczenia lasera spirytusem itp.
Najlepszym płynem do tego celu jest ślina (przed posiłkiem) - poważnie !!! , metoda polecona przez fachowca i sprawdzona w serwisie. Dlaczego tak jest nie będe tłumaczył. a i przyda się jeszcze wacik - nie waciak |
![]() |
|
|