![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2005
![]() |
Autostart na audio CD
hi. czy wie ktos moze czy da sie wogule i ewentualnie jak nastawic autostart na plycie z muzyka audio. probowalem to zrobic roznymi sposobami jednak nigdy zekomy autostart mi sie nie uruchamial, a po "wejsciu" do napedu CD widzialem tylko 2 katologi i wlasnie w jednym z nich byl zekomy autostart jednak po wlaczeniu pliku wyskakiwal komunikat iz jest to nieprawidlowa operacja windowas. help
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
ale płyte z muzyką audio i tylko z nią ? Bo jeżeli są w niej jakieś katalogi tak jak piszesz to to chyba jest audio+data. Z tego co ja wiem, to w Win XP, przy wkładaniu płyty pojawia sie okno w którym możesz zaznaczyć np. odgrywanie w windows media player, a na samym dole tego okna jest opcja żeby zapamietał tak na stałe..
mozna to tez ustawic we wlasciwosciach napędu-->autoodtwarzanie
<---nie ważne co wam mówią, ale pamiętajcie, cukru nigdy za dużo---> Ostatnio zmieniany przez wolfen3 : 16.08.2005 o godz. 18:16 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
bo robilem wlasnie plyty adiu + data , a czy w takim razie sugerujesz ze w "czystym" adiu cd autostart powinien normalnie zadzilac??. wiem co pojawia sie w win xp gdy wklada sie plyte ale chce aby po wlozeniu do napedy otwierala sie moja strona w html'u.
|
![]() |
![]() |
#4 |
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
jeżeli chcesz zeby sie wyświetlała twoja strona w html albo chcesz zrobić jakieś ladne menu z przyciskami
![]()
<---nie ważne co wam mówią, ale pamiętajcie, cukru nigdy za dużo---> Ostatnio zmieniany przez wolfen3 : 16.08.2005 o godz. 21:33 |
![]() |
![]() |
#5 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po co odrazu jakies programu
od czego komendy... wystarczy zeby w autrun.inf wpisac [autorun] shellexecute=index.htm a oczywiscie strona na plycie o nazwie index.html zostanie uruchomiona w domyslnej przegladarce taka plyte nagrywa sie jako audio+data - to chyba oczywiste ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
a mozesz mi to pokolei wytlumczyc jak to sie robi w nero?? zrobilem tak jak mowiles ale nie jestem pewien gdziemialem umiescic plik index i autostart. teraz umiescilem je tak aby byly te dwa pliki oraz te 2 foldery : pictures i cdplus i niestety zaden autorun nie dzila
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
a tak przy okazji : czy ktos zna program dzieki kturemu mozna zabezpieczyc plyte audio przed kopiowaniem?
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
chcialem powiedziec tylko ze problem z nagrywaniem autostartow chyba mam juz za soba- juz raz mi wyszlo :-D - wiec temat juz chyba mozna zakonczyc, no chyab ze jescze kots laskawy odpowiem mi na moje poprzednie pytanie zwiazane z programem do zabezpieczania plyt audio. dzieki nimal (ale popraw swoje "autrun" na "autorun" bo jescze kogos zmylisz ;-P)
|
![]() |
![]() |
#9 |
Author
Zlotowicz
a masz na tej plycie plik index.htm? a w pliku tym masz odwolania do rzeczy z tych katalogow?
to w czym to nagrywasz nie ma zadnego znaczenia - byle sie dalo nagrac i byles wlaczas odpowiednia kompilacje (czyli audio+data w tym przypadku - obojetnie czy bedzie to cdextra czy mixedcd - chyba tak to nazywaja, a rozni sie kolejnoscia sciezek - nie ma to znaczenia dla ciebie) sek w tym zeby plik autorun.inf mial dokladnie taka nazwe i zeby byl nie w katalogu tylko bezposrednio na plycie (w kozeniu dysku) no i zeby odwolanie w nim bylo do istenijacego pliku ten autorun nie zadziala w starych windach - w nich uzywalo sie komndey open=start i podawalo parametry ale znowu to odwolanie nie zadziala w nowych windach co innego gdybyc chcial odpalis jakis plik exe z plyty - to jest latwiejsze, piszesz open=blebleble.exe i zadziala zawsze napisz moze lepiej co chcesz umiescic na tej plycie bo w tej chwili przypuszczam ze ty nie wiesz o czym ja pisze, a ja nie wiem co ty pokopales i w ktorym momencie edit: gwoli scislosci - to o czym pisze dotyczy WINDOWSA w linuxie nie a takich udziwnien jak autostarty, a macow nie obslugiwalem nigdy |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
hmm....mam kompa od przezlo 10 lat ....wiec wiem o czym piszesz :-P. sam wlasnie poprzednio wstawialem autostarty do zwyklych plyt z danymiw taki wlasnie sposob i tylko z plytami audio cos mie nei wychodzilo ale tak jak juz pisalem problem juz chyba jest rozwiazany. i jescze jedno pytanka: pod jakimi winami bedzie dzialala komenda "shellexecute"??
|
![]() |
![]() |
#11 |
Author
Zlotowicz
rodzina nt
ale nie wiem czy od nt4 czy od 2000 |
![]() |
![]() |