![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.03.2002
![]() |
AOPEN CRW2440 - problemy z nagrywaniem
Witam uczestników Forum
Mam pytanie : Czy któryś z was jest może posiadaczem nagrywarki firmy AOPEN model: CRW2440. Ja (niestety ? ) jestem jej posiadaczem i od chwili jej zakupu (około miesiąc temu) nie udało mi się jej zmusić do poprawnej pracy. Głównym problemem jest to, że nagrywarka nie zapisuje na płytach firm SONY, BASF, (jak na razie na takich testowałem). Jedyne poprawnie zakończone operacje zapisu wykonały się na nośnikach dostarczonych wraz z nagrywarką : płyta CD-R 24x marki AOPEN i CD-RW 10x również marki AOPEN. NERO podczas nagrywania (na samym początku)wyświetla komunikat : "Medium speed error" i przerywa zapis. Nagrywarka nie nagrywa danych z dysku twardego i z innych nośników CD (nawet bez robienia odrazu na dysku). Nie ma znaczenia wybrana prędkość zapisu. Jest podłączona do drugiego kanału EIDE. Konfiguracja komputera : Celeron 566 MHz ASUS TUV4X , BIOS ver.:1003, chipset VIA Apollo 133T 512 MB SDRAM PC133 HDD : IBM IC35L040 AVER 07-0 CD-ROM : Matshita CD-585 24x Jeśli ktoś ma jakieś rozwiązanie, to będę wdzięczny z pomoc. Pozdrawiam Mariusz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|