![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2002
![]() |
![]()
Mam Liteona 32123s, od jakiegos czasu nie moge nagrac ponizej prędkosci X8 tzn np.ustawiam x1 czy x2 czy to w Clonie czy w Nero. Jak wiadomo securom i nowsze przy predkosci x8 i wiecej to jest kicha nie nagra się...Zmieniałem sterowniki, przeinstalowywałem windows XP, 98, 2000 i gucio. Ale zeby bylo smiesznie jakis czas temu nagrywalem np Warcrafta3 i zapis trwal 38min i nie bylo problemu z ustawieniami malych predkosci zapisu....a teraz Neverwinter 3cd i kicha przy 9min nie bedzie to chodzilo....nie mam juz pojecia co to moglo byc wczesniej...co ja wtedy zrobilem...jedyna rzecz ktora wpadla mi do glowy ostatni to moze chodzi tez o nosnik bo spotkalem sie np. z Verbatim x32 na ktorej maksymalnie moglem nagrac x 16.....tylko niech nikt nie mowi ze ten liteon nie nagrywa wolniej niz x8 bo sam nagrywalem...nie zmienialem frimeweru....POMOCY BO OSZALEJE..a ta 3cd Newerwintera sni mi sie po nocach...
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Sprobuj nagrywac 4x
![]()
#3 | |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
Re: Liteon a predkosc nagrywania, zabezpieczenia
Cytat:
nie nagrywa wolniej niz 8x. A ztego co piszesz wynika, ze nagrywa wolniej niz 4x. Mam troche starszy model, ale najwolniej moge palic 8x. :o Chetnie zassal bym litka, ktory umozliwia zapis wolniej niz 4x - kurcze a mialem sobie kupic tego 32123s ale nie chcialo mi sie szukac ![]()
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Mialem rowniez problemy z litkiem , robie zabezpieczenia na CDRW (stare sa od 1-4x)i co
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
jesli chodzi o predkosci nagrywania to probowalem x1 x2 x4 i bez efektu.....natomiast nagrywanie audio nie bylo problemu zreszta dla mnie najlepsze plytki do dysany i platinium...wogole do tej pory z tym napedem niemialem zadnych problemow zaczely sie przy Warcraft3 (ale poszlo)...Icewind Dale2...no i Neverwinter...ale oto chodzi ze niemoge zmnieszyc predkosci nagrywania ponizej x8 zreszta i tak srednia wychodzi kolo x10...ale zabawa polega na tym ze nagrywalem UWAGA!!! maksymalnie płyte HaryPoter savedisk2 1godzine i 10min i CO WY NA TO...regulowałem sobie predkosciami jak chcialem starszym cdclonem...........a TERAZ ZGŁUPIAŁEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Forumator
Data rejestracji: 05.04.2002
![]() |
Cytat:
Aha jesli o RW ci chodzi to bardzo duzo odtwarzaczy zwlaszcza audio nie czyta plyt RW wogole, sprawdz w dokumentacji sprzetu.
Rozmowa dwóch ślepych koni: Stary, startujesz jutro w Wielkiej Pardubickiej? Nie widze żadnych przeszkód... GG 773442 Ostatnio zmieniany przez Plemnik : 30.11.2002 o godz. 15:50 |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
Forumator
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
#8 |
Pilot oblatywacz
![]() |
![]()
hej Plemnik!
Ja tez na poczatku nie skapowalem:o Ale koledze zapewne chodzilo o CD-RW
#9 |
Nowy na forum
![]() |
Tak sie zastanawiam czy wy z byka spadliscie czy nie umiecie czytac...pierwsza nagrywarke mialem jak wy do zlobka chodziliscie wiec nie wrzucajcie tekstow typu: a na pewno, bufor sie przepelnil, cav2 nie nagrywa ze stala predkascia, a no pewnie to cdrwx1...itd.....A teraz do rzeczy chodzi o zabezpieczone plyty (tak jak w tytule) wiec odpadaja CDRW!!!!, walczylem przez weekend i udalo mi sie nagrac ze SREDNIA x3!!!!!!!!!!!!!! natomiast Unreala nagrywał mi ok 18min SREDNIA x4.....pod WINDOWS 98.........a i zmienilem Frim na 0X... Wiec podsumuwujac LiteON 32123S potrafi z cala odpowiedzialnascia nagrywac z najmniejsza predkoscia SREDNIA x3, natomiast czytac x4 chyba ze uszkodzone sektory lub audio o naj.jakosci to UWAGA 55kb/s.......tylko o to chodzi ze przy nagrywaniu raz tak raz siak szczegolnie pod XP.....i od czego to zalezy.....I teraz niech ktos mi powie jaka nagrywarka spelnia wszystkie dotychczasowe bajery
![]() ps....do zlobka tez kiedys chodzilem ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forumator
![]() |
Czy zabezpieczone czy nie to akurat nie ma znaczenia - dane to dane i nagrywa je z taka sama (zadana) predkoscia!!!! Odczyt to co innego. Heh ze sredna nizsza niz 8 oczywiscie ze sie da nagrywac - nagrywa np X8 a pozniej X0 (nie nagrywa) to wychodzi pewnie srednio 3. Nie widzialem, nie slyszalem i producent nie twierdzi ze te nagrywarki pozwalaja na nagrywanie wolniejsze (wyslalem zapytanie)- wiec moze nie rzucaj sie ze ludzie nie wiedza o co ci chodzi tylko pisz jasniej.
Sprezyn - ja juz nie wiem o co mu chodzi ;-)) Moze te X32 to jakies zupelnie inne nagrywarki niz reszta (X24 X40 X48) z ktora mialem do czynienia, pierwsze slysze zeby predkosc nagrywania zalezala od tego co nagrywamy. Przeciez to bzdura (przynajmniej przy nagrywaniu z obrazu)!.
#11 |
Pilot oblatywacz
![]() |
Dzabar masz racje, jestem spod znaku byka,
ale to nie ma znaczenia, jak rowniez to ze nie chodzilem do zlobka. To sa fakty, podobnie jak faktem jest,ze ta nagrywara nie pali wolniej niz 4x. Moze srednia wychodzi Ci jakas dziwna ale nie wiem z czego to wynika. Plemnik ja tez nie wiem o co koledze chodzi:-D Moze ma litka limited edition - na specjalne zamowienie. Dzabar wyluzuj sie ![]()
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Jestem na maksa wyluzowany8) ...a jesli chodzi o tego litka to jak mi czasu starczy i cierpliwosci to potestuje go na wszelkie mozliwe sposoby bo sam juz glupieje to tak jakbym 3-mce temu mial inna nagrywarke niz teraz
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
jesli chodzi o nagrywanie ze stala predkoscia to w tym modelu mozemy trzymac stale obroty a im dalej tym szybciej nagrywa to jasne i sa trzy czesci gdy przeskakuje na wyzsze obroty...wiec to nie tylko z programu wynika a i niestety siedzialem przy litku z uchem przylepionym do przedniego panela i moja srednia jest malo obiektywna ale liczy sie czas nagrywania...przy tych samych ustawieniach te same dane ok 680mb wczesniej nagrywalo ok.38minut a teraz 9.20 i tego nie rozumiem to cos jest ze sterownikami bo spotkalem sie juz pare razy w nero ja mu x12 a on buchhh x24....(winoncd blee)....wiec chyba sie poddam i zmienie litka na............macie jakis pomysl
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Forumator
![]() |
Do predkosci 16 o ile wiem ten model utrzymuje stala predkosc nagrywania!!! Dopiero jesli wybierzesz X24 naped skorzysta z ZoneCLV.
Dwie sprawy: albo masz zwalony egzemplarz (mniej prawdopodobne) albo jednak jestes cienki i cos namieszales (brak sterow vide via4in1, ASPI itp) a w takim wypadku zmiana nagrywary nic nie da. Zrozum w koncu - co nagrywasz nie ma znaczenia - czy to SD czy Securom, zawsze mamy do czynienia z ciagiem bitow i laserowi jest zupelnie obojetne co pali!! Poprawnie skonfigurowany Litek X32 bedzie palil SD nawet razy 32 i taka kopia bedzie dzialala na kazdym odtwarzaczu.
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Ok...jestem jeszcze spokojny....jesli chodzi o sterowniki....to testowalem tyle kombinacji ze pewnie bys ich nie zliczyl....ok glupi jestem nieznam sie.....mam jedno pytanko niema roznicy jakie to sa dane z image ok....wkladam plyte i nagrywam 680 danych z image...trwa to ok9.20..przy takich samych ustawieniach wkladam identyczna czysta plyte i nagrywam inny image ok 679mb przy takich samych ustawieniach (nawet nie restartuje kompa trwa to ok18min.....prosze szanownego goru o odpowiedz mojego *****nego pytania....z gory dziekuje....................
ps....jak niebedziesz wiedzial to sie mnie zapytaj to ci powiem z czego jest roznica ale chyba sam na to wpadniesz pozdr |
![]() |
![]() |
|
|