![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
Backup windows`a na CD
Witam
Robił ktoś Backup`a Windows`a na CD? chodzi mi o to żeby zainstalowac Winshita`a na sformatowanym HDD i nagrac na Cd zeby potem w razie awarii szybko zgrac z powrotem dzieki pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Zaproponuję Ci moją metodę.
1. Instalujesz Norton Ghosta 2. Robisz dyskietkę startową ghosta z obsługą cd-roma 3. Formatujesz systemowy 4. Instalujesz tę "wingrozę" ![]() 4. wsadzasz dyskietkę, startujesz, robisz obraz systemowego dysku, albo bezpośrednio na nagrywarkę, albo do katalogu na drugim dysku, partycji (ach zapomniałem - potrzebne są Ci 2 partycje lub 2 dyski) 5. jeśli nie nagrałeś bezpośrednio na cd-rw to nagrywasz na cd-rw obraz 6. w razie potrzeby formatujesz, wsadzasz dyskietkę ghosta i instalujesz z obrazu. Spoko 5 minut Pozdrawiam
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
W jaki sposób, (co i gdzie ustawić, proszę opiszcie krok po kroku) jak mam zrobić obraz systemowego dysku za pomocą ghosta 2002, tak abym ten obraz zmieściła na 2 lub3 płytkach CD, jeśli obecnie na tym dysku systemowy jest zapisane około 2.3GB.
Obecnie zrobione lustro w całości zrzucam na drugi dysk (do folderu), ale chciałabym nagrać (wypalić) na płytki CDRW, i jeszcze tego nie wiem jak to zrobić?. Zagladałam w opcje Ghosta pod Dosem ale nic takiego tam nie ma żeby (podzielić lustro) zapisać na płytki CD. Pozdrawiam, Virgo ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Przed robieniem obrazu dysku w Ghoscie masz do wyboru miejsce jego zapisu, normalnie zaznaczasz jakąś wolną partycję/dysk, w tym wypadku zaznaczasz nagrywarę i po sprawie. Ghost zapyta się o kompresję i uprzedzi, ile płytek będzie potrzebował, a potem tylko czekasz aż się nagra pierwsza, zmieniasz płytę itd.
No jeszcze przedtem warto zrobić dyskietkę bootowalną w Ghoście. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#5 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
mozna takze zrobic w nero tam ma to zarowno duzego plusa i rownie duzego minusa
plus to ze obraz zrobiony nerem jest co do bitu zgodny z tym co masz na dysku a minus to ze partycja na ktora sie nagrywa powinna byc ta sama albo mzna miec klopot i pozniej trzeba ja rozszerzac partitionem blizsze szczegoly postaram sie napisac w faqu ![]()
![]() |
#6 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Wielkie dzięki za pomoc a raczej cenne wskazówki, jakie uzyskałam od Pedros,Nol i Majoneza, gdybym jeszcze mogla prosić o pomoc w wspomnianej kwesti botowania dyskietki Ghostem 2002, (z czym to się je, i jak to wygląda, jak zrobić) to była bym bardzo wdzięczna.
Oraz prosiłabym jaśniej wytłumaczyć, w jaki sposób (w opcjach tego nie ma) aby gohost zrobił powiedzmy 2 piki po 700MB. i zapisał na HDD a dopiero później ja mogłabym wypalić z HDD na płytki CD. (bo normalnie zawsze Ghost 2002 robi jeden plik w całości (lustro partycji) na HDD.) Powiem szczerze że bardziej lubię Ghosta 2002 ponieważ już kilka razy przywracałam nim system po wizycie kochanych Virów, a co do kwestii Nero to po prostu nie mam, bo używam Easy CD Creator 4.5 które było z nagrywarką i oczywiście Clone CD 4.0, z którego jestem bardzo zadowolona a moja wypalarka to LG, i wydaje mi się że Nero nie lubi się z LG. Czy to prawda ? Czy warto wypróbować Nero ? Pozdrawiam, Virgo ![]() PS. Przepraszam że nie zaczęłam nowego postu, ale wydaje mi się że to ten sam temat. |
![]() |
![]() |
#7 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
nie ma za co
co do ghosta to ja nie pomoge - po prostu od wiekow obiecuje sobie ze po reinstalacji zrobie sobie obrazik ale nigdy nie mam czasu a ghostem sie nie bawilem nie masz za co przepraszac przeciez post jest dokladnie o tym o czym piszesz ![]() ps co z ta kawa - nic nie odpowiedzialas ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Hmm....
Bawiłem się troszeczkę z GHOST-kiem, więc mogę co nieco podpowiedzieć. Istnieją oczywiście PDF-y dot. "Duszka", ale taka prosta instrukcja obsługi *.doc, na pewno przyda się (pliczek w załączniu). Mam tylko prośbę. Jeżeli uda się rozwiązać komuś problem z ostatniego akapitu, to proszę o podpowieć - na priva lub na Forum. Z góry dziękuję.
#9 | |
Second variety
Data rejestracji: 11.01.2002
![]() |
Cytat:
Co do pozostałych... na razie od Ciebie tylko słyszę, że LG się gryzie z Nero. Tu ludzie będą innego zdania - bo użytkowników LG jest najwięcej i Nero chyba też. Nero jest dobrym programem, niektórzy mówią, że najlepszym. Ja od siebie polecam WinOnCD (każdy chwali swoje ![]() Poza tym... warto wypróbować każdy program ![]() Pozdrawiam PS. Pab - posiedzimy, zobaczymy - będę wdzięczny za wymianę informacji. |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#11 |
Gość
|
CZY KTOŚ MOŻE GDZIĘ DAĆ GHOSTA 2002 LUB WYSŁAĆ NA LASKER@INTERIA.PL
|
![]() |
#12 |
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cześć
NortonGhosta możesz sobie zakupić np w pakiecie NortonUtilites 2002 za jakieś 350 - 400 zł ... Albo nieco taniej po prostu sciągnąć obraz z netu (polecam program DirectConnect) i spalić krążek, aczkolwiek jest to nielegalne ![]() Mam jeszcze jedno pytanie - czy da się zrobić BOTTowalną płytkę Ghostem (tak aby zarówno dyskietka startowa jak i obraz były na CD) ?? Pozdrawiam, niech bogowie mają Was w swojej opiece. |
![]() |
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2002
![]() |
Cytat:
ad. 2. Tak jest o wiele łatwiej, pod warunkiem, że masz ustawione bootowanie z CD-RW w biosie. Jak?? Kilka oczek wyżej zamieściłem taką małą instrukcję w załączonym pliku. To jedna z metod, bez znaczenia jest wielkość obrazu partycji. Można i inaczej, ale tak jest najwygodniej, najprościej etc.
![]() |
#14 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() pal to licho ale przez ten wyskok zmienil sie klimat calego topica ![]() mam nadzieje ze sam zmienisz ten post i wniesiesz cos wesolego do dyskusji ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
![]() ![]() a tak w ogole to nadal nie dostalem odpowiedzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|
|