![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Gość
|
Badziewne EMTEC CD-RW High Speed
Od jakiegoś czasu mam styczność z wymienionymi w temacie płytkami.
Niestety na 5 które już przewinęło się przez moje ręce 3 nie dawały się sformatować o nagrywaniu nie wspomnę. Mam Teac CD-W512EB, ale wątpię że to wina nagrywarki. Podobne problemy występują na Ricoh MP7120A i LG GCE-8160B. Jakie doświadczenia mają inni użytkownicy ? |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#3 |
Gość
|
Problem ten występował już kiedy miałem 2.0E, poza tym Ricoh i LG to już nie wina bios-u.
|
![]() |
#4 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Miałem takową płytkę i po paru kasowaniach już się nie chciała zapisać więc to chyba coś nie tak jest nośnikiem niż z hardem.
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
#6 |
Gość
|
Jam mam BASFa CDRW tyle ze max 4x, pale ja rowno od prawie roku i jest GIT...
|
![]() |
#7 |
Gość
|
Też mam do czynienia z Basf-em 4x i rzeczywiście nie narzekam ,ale tu mowa o 10x.
|
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 23.05.2001
![]() |
Owszem, te plytki (Emtec CDRW x10) sa delikatnie mowiac sredniej jakosci. Moja wypalarnia ma z nimi problemy (Ricoh - cholera, nie pamietam oznaczen - 8x8x40x). Jednakze mam ich cztery i uparlem sie, ze ich nie wyrzuce (za szybko
![]() Ogolnie myslalem, ze to wida mojej nagry, ze tak zle chodza - ale wsio inne chodzi ok. wiec to wina plytek. Podsumowujac, *** mnie denerwuje, ale nim je wyrzuce to je zajezdze ![]() Pozdrawiam...
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 09.03.2002
![]() |
Heh też mam problem z ową płytką.
Miałem zapisane dane, zformatowałem tą płytke, i po sformatowaniu chciałem zobaczyć czy jest czysta. Włożyłem ją do cd-romu Teac'a i nie chciało ją odczytać pisało, że nie ma cdka w cd-romie. Myśle sobie wywale!!! otwieram kubeł już ledwo co mi miała wypaść płytka z ręki ale sie powstrzymałem muwie nie! 6 zł za ną dałem ![]() Po 10 minutach morzna było ją dopiero odczytać. Na verbatimach takiego czegos nie ma ani tez na orginalnych płytkach Plextora takiego czegoś nie zauważyłem. |
![]() |
![]() |
|
|