![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.06.2002
![]() |
![]()
Witam wszystkich,
jestem posiadaczem na nagrywarki Plextora o symbolu PX-W4824A. Nagrywarka wedlug specyfikacji pracujem w trybie ATA-33 (UDMA2). Najpierw nagralem nia plyte muzyczna - zadnych problemow. Wiec zadowolony przystapilem do buckupu moich materialow Video i Danych. Jak sie szybko okazalo nagrywarka ZLE WYPALA takowe materialy. Pliki video odtwarzane sa z bledami a plyty z danymi po prostu sa uszkodzone. Sytuacja niewesola moznaby powiedziec. Po kilkunastu reisntalacja systemu (cala paleta windows - od 98 do XP SP1) okazalo sie ze instalowaniu innego systemu, sterownikow do chipsetu etc. nic nie daje. Przyszedl do mnie kolego kilka dni po incydencie (wierny czytelnik cdrinfo) i probowal roznych rzeczy. W koncu wylaczyl tryb DMA dla nagrywarki (z ATA33 tryb pracy zmienil sie na PIO4). I wtedy nagrwarka zaczela poprawnie wypalac CDki wszelkiej masci. Ale niestety jestem stratny na tej operacji poniejwaz nagrwarka nagrywa w tej chwili z maksymalna predkoscia 18x-20x i przy nagrywaniu obciaza procesor w 80%. Pisze na tym formu bo moze ktos spotkal sie z podobnym problemem? Nagrywarka nie nalezy do tanich dlatego jestem abslotnie zaskoczony ![]() Moja specyfikacja: Plyta Asus P4S8X SiS-648; Nagrwarka Plextor PX-W4824A bios 1.03; Toshiba DVD 16x (pracuje rowniez w trybie ATA-33) podpieta pod ten sam kabel co plextor; 2x Barracuda IV 80 gb; Ati Radeon 9700; |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|