Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.12.2002, 21:07   #1
suchy503
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.05.2002
suchy503 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Teac 552e I Dma

Witam czy ma ktoś ten cdrom i chodzi mu bez problemu dma . Ja mam płytę głóną k7vta3v2 ver 2,0a via 266
system operacyjny 98 i xp .
Podłączałem już różnie teraz mam z dyskiem jako slave , a na drugim kontrolerze mam combo lg i kieszeń bez dysku
Rozumiem ze moze dma mi nie chodzic na xp ale czemu nie amm na 98??
Instalowałem już now drivery do płyty , sterownik do teaca tylko ze 40 bo 52 niema , wyłączałem w biosie dma (niektórym to pomaga) , normalnie zgłupiałem juz co to moze byc mam swieżo zainstalowany system jeden i drugi .
Moge dodać ze miałem dma ( podłączone wtedy był nagrywarka -master cdrom slave na jednej tasmie ) ale mi wywaliło po skopiowaniu 4 płyt . zamieniłem kontrolery z secondary an primary i syetem wykrył mi wszystko dobrze i potem znowu 4 płyty zrzucone na dysk i wywaliło dma i już od tamtej pory nie mogę go właczyc. Miałem zainstalowanego clona ale nic nim nie robiłem teraz go wywaliłem i dalej nic ( ponoc niektórym przeszkadza clon we włączeniu dma) . wszytskie te zmiany robiłem na xp bo na 98 żadko siedze ale odkąd nie mogę włączyć dma na xp chciałem go przynajmniej uruchomić na 98 ale nic(
Nosiłem cdrom do kumpla który ma tez ecsa na sisie i u niego tez nie dało sie włączyc dma na 98.
Zanim dałem ten post przeczytałem prawie całe forym cdrinfo ale tam jest tylko o 540e . Prosze o pomoc , bo jak narazie to tylko widze mozliwość sprzedania i kupienia asusa

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.12.2002, 23:35   #2
suchy503
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.05.2002
suchy503 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Widze że nikt nie ma takiego cdromu albo nie wiecie jak rozwiązac mój problem chyba musze go sprzedać

Twoje uprawnienia: