![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
Teac 552e I Dma
Witam czy ma ktoś ten cdrom i chodzi mu bez problemu dma . Ja mam płytę głóną k7vta3v2 ver 2,0a via 266
system operacyjny 98 i xp . Podłączałem już różnie teraz mam z dyskiem jako slave , a na drugim kontrolerze mam combo lg i kieszeń bez dysku Rozumiem ze moze dma mi nie chodzic na xp ale czemu nie amm na 98?? Instalowałem już now drivery do płyty , sterownik do teaca tylko ze 40 bo 52 niema ![]() Moge dodać ze miałem dma ( podłączone wtedy był nagrywarka -master cdrom slave na jednej tasmie ) ale mi wywaliło po skopiowaniu 4 płyt . zamieniłem kontrolery z secondary an primary i syetem wykrył mi wszystko dobrze i potem znowu 4 płyty zrzucone na dysk i wywaliło dma i już od tamtej pory nie mogę go właczyc. Miałem zainstalowanego clona ale nic nim nie robiłem teraz go wywaliłem i dalej nic ( ponoc niektórym przeszkadza clon we włączeniu dma) . wszytskie te zmiany robiłem na xp bo na 98 żadko siedze ale odkąd nie mogę włączyć dma na xp chciałem go przynajmniej uruchomić na 98 ale nic ![]() Nosiłem cdrom do kumpla który ma tez ecsa na sisie i u niego tez nie dało sie włączyc dma na 98. Zanim dałem ten post przeczytałem prawie całe forym cdrinfo ale tam jest tylko o 540e . Prosze o pomoc , bo jak narazie to tylko widze mozliwość sprzedania i kupienia asusa ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2002
![]() |
Widze że nikt nie ma takiego cdromu albo nie wiecie jak rozwiązac mój problem chyba musze go sprzedać
![]()
|
|