![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.07.2002
![]() |
![]()
Help! Może ktoś mi powie co mi się stało.
Mam DVD LG 16/48 i nagrywarkę TEAC 16/10/40. Obydwa urządzeniaw ykazują te same objawy: włożeniu płyty słychać głośny szum - utrzymuje się on przez kilkadziesiąt sekund, bez względu na to czy dane są czytane czy też nie. Jeśli ponownie po jakimś czasie dane będą czytane to szum siię ponawia - ale nie jest to szum z czytania danych, bo ten się kończy gdy cd/dvd nie jest używany. Nie działo się tak od momentu nabycia. Od czasu do czasu obydwa napędy trzaskają nie wiadomo dlaczego. W przypadku DVD stało się to (tj.zaczęły się te dodatkowe szumy) po takim właśnie trzasku, gdy była w nim płyta (aż się zatelepała w środku), z której nie były czytane dane, po prostu była w napędzie. Czy napędy są uszkodzone? A jeśli nie to jak je zmniejszyć? Te szumy mocno przeszkadzają np . przy słuchaniu muzyki. Słychać to tak jakby jakiś silniczek w środku się nie wyłączał na czas. Z góry dzięki za pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Ja bym to spr. jeszcze na innym komputerze i oczywiście z różnymi nośnikami. Jeżeli tak będzie się działo na innym kom. to coś jest raczej uszkodzone.
|
|