![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
Bardzo wolne nagrywanie
Mam problem z bardzo wolnym nagrywaniem jak i kasowaniem pakietowym. Skasowanie pliku z takiej płyty na mojej nagrywarce (LG GCC 4480B COMBO + XP) trwa ok. 1 min. Sytuacja taka pojawiła się niedawno. Nowsze wersje InCD jak i jego deinstalacja i ponowne zainstalowanie nie rozwiązały problemu. Czy może na to mieć wpływ uaktualnienie Windows które niedawno zainstalowałem?
DarekW |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
może, ale i tak nie wiemy jakie to uaktualnienie jest.
sprawdź DMA
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
To uaktualnienie to różne łatki zabezpieczające na windows XP z SP1. Z DMA też jest ok. W tej chwili nagrywarkę mam podłączoną do innego komputera i niestety wszystko wskazuje na to że nagrywarka się popsuła. Formatowanie płyty pod UDF kończy sie niepowodzeniem a odczyt już sformatowanej płyty kończy sie tym że na płycie znikają pliki wcześniej nagrane a pojawia się taka informacja:
"Szanowny Użytkowniku! Próbujesz właśnie odczytać dysk zapisany w formacie zapisu pakietowego UDF. Widzisz i czytasz tę informację, zamiast spodziewanej zawartości dysku, ponieważ używany przez Ciebie system operacyjny nie obsługuje jeszcze formatu UDF. Aby zapewnić zgodność systemu z formatem UDF, stworzyliśmy odpowiednią aplikację, a mianowicie InCD EasyWrite Reader. Najnowszą wersję programu InCD EasyWrite Reader można pobrać ze strony WWW: http://www.nero.com Zespół firmy Ahead Software" Oczywiście wszystko odbywa się pod Win XP. Może nowy firmweare coś pomoże bo nic innego w tej chwili nie przychodzi mi do głowy. DarekW |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.11.2003
![]() |
moj problem jest w sumie troche inny, ale pasuje do tematu
mianowicie zauwazylem ze nagranie plyty z predkoscia 48x zajmuje mi jakies 5 minut 30 sec (maksymalnie)... wydaje mi sie ze wczesniej trwalo to przynajmniej minute jak nie 2 krocej... czy moze byc to wina dysku (ktory ostatni mi nieprzyjemnie chrupie.... bede reklamowal), plyt, windowsa? czy wszystko na raz? a moze to wina nagrywarki? Ostatnio zmieniany przez MatmaN : 08.02.2004 o godz. 13:41 |
![]() |
![]() |
|
|