![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.06.2002
![]() |
Bezpieczny overburnuing ????
Witam wszystkich
Mam małe pytanko mam płytkę 700Mb i chciałbym zrobić overburning do jakiś 750Mb i w związku z tym: Czy sprzęt wytrzyma? No i czy nie będzie błędów... Kiedyś robiłem "mały" overburning i miałem mały kłopot bo moja nagrywara nie czytała płytki ale za to CDRom tak ;-)) Best Regards for everybody! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
6
jaki sprzęt ? jeśli już możesz nagrywać overburnem to czy nie lepiej zainwestować w 800 ? po co ryzykować z 700 ką na która wątpię abyś nagrał 750 ? pozdro 6
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Niestety mój sprzęt nie obsługuje 800-tek :-(
bo tak nie byłoby tego postu... Dzięki za odezwę... Best Regards |
![]() |
![]() |
#4 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Oj synku, synku.
To graniczy z cudem zeby nie zarżnąć nagrywary (no, moze przesadzilem ![]() Słyszałem o overburningu 1,2,3 minut (4 praktycznie nie), a 50 MB to 6 minut !!! To byłby cud zeby to nagrac, o odczycie juz nie wspomne. Pozdro. Gazor |
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Jeżeli nagrywarka nie obsługuje ci płyt 800 mb to jak chcesz na niej nagrać 750? Co do overburningu to sprawdź najpierw czy daną 700-tkę da się nadpalić na 750. Nie wydaje mi się to możliwe. Mało którą 700-tkę możesz nadpalić powyżej 83 min. Ja osobiście nie nadpaliłem więcej niż 22 mb.
Powodzenia. |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Oj ojciec ojciec!!!
Może 50 Mb to niemożliwe ale na pewno 24 Mb bo to udało mi się zrobić, ale prawdą jest że na płytce 650 MB Z tymi 750 Mb to chyba już zaprzestanę zabawy ;-))) A może małe pytanko: Jaki jest rekord w overburning ? Może ktoś z was eksperymentował za swoim sprzętem? Tylko chodzi mi tu wyłącznie o "bezpieczne " overburningi ;-) ;-) Best Regards for all fathers ;-) |
![]() |
![]() |
#7 |
Kinetic
Data rejestracji: 09.04.2001
![]() |
Cała baza płyt wraz z maksymalna dlugoscia plyty na cdrinfo.
Bodajze najlepiej wychodza platinum 74 minuty do 81 minut (czy jakos tak), ale prawdopodobnie sa to plyty 700 MB sprzedawane jako 650. |
![]() |
![]() |
|
|