Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.01.2003, 14:57   #1
pigool
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.01.2003
pigool w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Bezposrednie przegrywanie cd na cd-rw!!

Wczoraj kupilem nagrywarke Lg8481B i w zwiazku z tym mam takie pytanie(zaznaczam iz w temacie nagrywania narazie malo wiem):
1.Mam zainstalowane Nero 5.5.10 i chce skopiowac cd wiec daje opcje Copy entire cd w Nero express.
2.w nastepnym oknie mam 2 rozwijane listy:
-source drive(tutaj chyba mam wybrac mojj cd-rom)
-destination drive(no i tutaj powinienem wybrac nagrywarke),tylko jest maly problem bo jezeli wybiore jako source drive moj cd-rom to w destination nie moge juz nic wybrac(rozwijana lista jest pusta)
Dlatego prosze o jakas pomoc,moze jakies sterowniki musze jeszcze zainstalowac, bo narazie mam oczywiscie zainstalowana nagrywarke w menedzerze urzadzen i ASPI najnowsze. A moze to sprawa kabli, niewiem,pomozcie...
Stary 19.01.2003, 15:22   #2
pigool
Nowy na forum

..zeby troche rozjasnic o co mi chodzi zapoznajcie sie prosze z tym topikiem: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=14568
Stary 19.01.2003, 15:29   #3
pigool
Nowy na forum

..a i jeszcze dokopalem sie do podobnego tematu:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=14605

..niestety wyglada na to ze jest to jakies zjawisko niewyjasnione bo nikt z tych 2 panow nie uzyskal satyfakcjonujacych odpowiedzi, czyzbym byl skazany na to samo
Stary 19.01.2003, 16:03   #4
Yahol
Gość

Przelacz na normalne Nero (nie NeroExpress-bo to ch....lam!)
i sprawdz wybor nagrywarki w opcjach! (czy jest).
Drugie-w destination cdroom nie jest dostepny, tylko nagrywarka!
Nie nagrywaj (kopiuj) w locie! przekopiuj plyte na dysk i dopiero nagraj! Tak jest bezpieczniej.
O to ci chodzilo?

Stary 19.01.2003, 16:11   #5
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Po 1) przelacz tego nero express na normalne nero przyciskiem (gdzies tam powinien byc) albo poprzez zmiane seriala.
Po 2) sciagnij sobie polskie pliki do nero zebys nie musial sie domyslac gdzie i co znaczy (sa na cdrinfo)
Po 3) nero nagrywa na domyslnym napedzie, ktory mu okreslasz w menu nagrywarka>wybor nagrywarki, masz tam do wyboru co najmniej 2 napedy - twoja nagrywarke i image recorder, to dlatego przy kopiowaniu juz nie pokazuje twojej nagrywarki tylko nagra domyslnym napedem bez pytania. W zakladce zapis jest mozliwosc postawienia ptaszka przy "uzyj wielu nagrywarek", wtedy jak dasz mu nagrywaj to jeszcze wskoczy ci okienko gdzie bedzie sie pytal ktorym napedem ma ci nagrac. To chyba wszystko.
PS Heh Yahol, troche sie zdublowalismy, ale pare minut mi zajelo pisanie i nie widzialem twojego posta

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 19.01.2003 o godz. 16:13
grzeniu jest online  
Stary 19.01.2003, 16:24   #6
pigool
Nowy na forum

Yahol masz mistrza!!!
Udalo sie, polegalo to na tym ze w opcjach(w normalnym Nero) zmienilem nagrywarke z Image Copier na moja nagryware i poszlo wszystko on-the-fly!!!
Niby taka banalna sztuczka a jednak gdybym nadal grzebal w Nero Express to niewiadomo kiedy bym to wyczail(w ogole niewiem czemu w NeroExpress to nie dziala ale mniejsza z tym-widocznie tak jak pisales..chlam).
Dzieki i Pozdrawiam!!!
Stary 19.01.2003, 16:28   #7
pigool
Nowy na forum

Aha...dopiero teraz zauwazylem ze Grzeniu tez rozpracowal ten problem.
Point for you!!Tez widac ze wiesz co w trawie piszczy.Dzienx!!!
Stary 19.01.2003, 18:07   #8
Laser
Guru
Zlotowicz

Data rejestracji: 02.01.2002
Laser zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam !

Wysmienity przykład jak niewiele jest potrzebne do szczescia ...
Laser jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: