![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
![]()
Kupiłem nagrywarkę pod SCSI oraz CD-rom TEAC 532S też pod SCSI.
Czy to mi coś daje, i jak mam ustawić w właściwościach. Co to jest synchroniczne przesyłanie danych. Komp to Celeron 800 MHz i Win 98 SE Jak zgrać te dwa napędy optymalnie.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
W zależności od sposobu wysyłania impulsu i sprawdzania odpowiedzi zdefinowane są dwa typy przekazu danych:asynchroniczny i synchroniczny.
Tryb asynchroniczny -> Jest to tryb wymiany informacji i opiera się na wzajemnej kontroli kolejnych par impulsów.Kierunek przepływu danych ustala urządzenie w obydwu kierunkach.(zalecany). Tryb synchroniczny -> W trybie tym następuję pewne uproszczenie,i rezygnuję z każdorazowego potwierdzania pojedyńczego bajtu danych przy uzyciu sekwencji impulsów. Standartowym trybem pracy magistrali jest tryb asynchroniczny.Synchroniczna wymiana danych wymaga wcześniejszego uzgodnienia między mającymi je stosować urządzeniami. SCSI to góra bez wierzchołka...bardzo wysoki stopień komplikacji.
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 03.01.2003 o godz. 01:11 |
![]() |
![]() |
#3 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Pod jakim trybem w/w urządzenia pracują....
![]() Muisz podpiąć je do Kontrolera (HOST Adapter) i trzymać się zasady,iż magistrala SCSI może mieć jeden koniec i jeden początek(obydwa obciązone terminatorami)...!!!
|
|