![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 08.02.2002
![]() |
Nagrywarka TEAC Poblem
Problem jest nie ciekawy. Mam nagrywarke Teaca 24x speed, około półtora roku. Od pewnego czsu pojawił sie problem, gdyż nagrywarka nie nagrywa na wielu płytach. Nie nagrywa na Datexach i tych nowych Akossach 48x. Nagrywa za to swietnie na Akossach 32x i płytach markowych pokroju Verbatim czy TDK.
Gdyw włoze np: Datexa to nagrywarka sie dziwnie zachowuje. Trudno mi to nazwac: tak tyka srednio co kilka sekund, jakby nie mogał trafic z nagrywaniem i sie rozpedzic. Tak jest non stop i musze restowac kompa. Okazuje sie ze po czyms takim płytka jest nienaruszona i u kolegi mozna na nia spokojne nagrywac. Mam duzy dylemat: z jednej strony jakos ostro jej nie uzywałem, dopiero 1,5 roku. Jak wspominałem nagrywa na niektorych płytkach, CD RW również. Dodam tylko,ze czasem taki problem pojawiał sie juz na Akossach 24x, ale tylko na niektorych. Bede wdzieczny za kazde uwagi i rady. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Może być zabrudzona optyka, bądź też w biosie nie ma wpisanych nowych nośników cd-r/rw.
|
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Biorąc pod uwage, że miałem problem z nagrywaniem juz z Akossami 24x, bardziej bym się skłaniał, ku zabrudzeniu soczewki, sle przyznam, że w tych kwestiach jestem zielony. Nie orientujecie sie ile kosztuje czyszczenie soczewki?
|
![]() |
![]() |
#4 | |
Stary użytkownik
Zlotowicz
Data rejestracji: 09.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
Oczywiście jest to model W524E !
|
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Update Biosu pomógł. Płytki 48x jak do tej pory się nagrywają bez problemu. Wielkie dzięki SEBAwl .
|
![]() |
![]() |
|
|