![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.11.2001
![]() |
Bios 1.0C do Teaca W516E
Panie i Panowie Spawacze! Mam pytanko jak wyżej tzn. chce sie dowiedzieć czy warto zmienić bios od tej spawarki z wersji 1.0B na 1.0C, jeżeli tak to co daje nowy bios? Poza tym co sie dowiedziałem na Cdrinfo, chciałbym sie dowiedzieć czegoś więcej.
Powodzenia! Ziutek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
Jak narazie zadnych roznic nie zauwazylem. Na grupie dyskusyjnej pisali niby ze po zmianie biosu wolniej zczytuje audio ale u mnie jest tak samo jak na 1.0b.
Pisali tez ze na 1.0c nie moga wuczyscic CDRW - tu tez nieprawda - wszystko OK, pisali ze nieczyta plyt (dopiero za trzecim razem zalapuje lub jakos tak) - tez nieprawda - wszystko dziala bez problemu i tak samo jak na 1.0b Na 1.0b rzeczywiscie nieraz tak mialem ze nie moglem odczytac CD na CD-ROM'ie nagrywajac w TAO (niezamykal sesji) ale to 1 na 20cd tak robil, a teraz na 1.0c nie wiem bo dopiero dzisiaj wgralem i testuje. Jak narazie jest ALL OK = pieknie chodzi tak jak zawsze. Pozdro. |
![]() |
#3 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.11.2001
![]() |
Panie Panowie Spawacze!
Właśnie wróciłem do biosu 1.0b. Uważam iż nie warto zmieniać biosu wersji b na c. Po wgraniu biosa 1.0C schrzaniłem 2 płyty i sie wkurzyłem mocno i powróciłem do starego biosu. Jeśli spawarka działa jak złoto, to po co psuć? A jusz całkiem wkurzają mnie ludzie którzy chcą wsadzić bios od Teaca 16x do Teaca 12x. Tosz to kretynizm do kwadratu! Chyba że spawarka jest jusz jest kapótt i na gwarancji to zupełnie inna bajka. Powodzenia! |
![]() |
![]() |
#4 |
staruszek
Data rejestracji: 02.06.2001
![]() |
a ja zrobilem se male porownanko tych biosow
efekty w zalaczniku pzdrwm
|
|