![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Wiec mam problem z nagrywarka "HP cd-writer 9100 series". Jesli nagrywam plytke z danymi o wielkosci np, 30mb, to normalnie moge skopiowac dane na HDD, ale jak np, nagram film o wielkosci 700mb, to nie moge go przekopiowac na HDD. Nie wiem o co chodzi, bo wczesniej normalnie sie nagrywalo i mozna bylo kopiowac. Wykluczam niesprawnosc HDD. Nagrywarka normalnie czyta plyty cd i cd-rw, klopot jest tylko z przekopiowaniem tego co sie juz nagra
. Nie wiem czy jakies sektory zle nagrywa i poozniej nie moze odczytac, czy cos innego. Jesli ktos mial okazje z czyms takim sie spotkac, to prosilbym o pomoc. Z goory dziekuje!
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
Ja mam HP 9310i i osobiście nie spotkałem się z takim problemem. Wydaje mi się, że w Twoim przypadku może być coś nie tak z nośnikiem CDR. Próbowałeś nagrywać na czymś innym, albo na CD-RW ? Jakim programem nagrywasz i pod jakim systemem...
Powiedziałeś, że film się nie przegrywa, a czy da się go odtworzyć? Nagrywasz w DAO czy w TAO, a może robiłeś obraz cd zamiast przegrać plik na hdd a potem normalnie dodać go do kompilacji?
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
Cytat:
. Nagrywam w Nero i Winoncd pod Win 98. Film da sie odtworzyc z plyty, ale sie wiesza mniej wiecej w tym momencie (procentowo na oko) w ktoorym sie nie chce pzegrac na dysk. Nie nie robilem Imidża, normalnie nagrywalem plytke. Problem jest o tyle niezrozumiały, ze wlasnie jak moowilem wczesniej jak nagram np. sam teledysk (40mb), to normalnie sie da go skopiowac na HDD, a jak nagram cos wiekszego np. film, to sie nie da... Podejrzewam ze cos sie syplo w nagrywce i zle nagrywa jakis sektor, ale nie wiem czy takie cos da sie samemu 'wyleczyc', chyba trza bedzie do serwisu, albo nowa nagrywke se sprawic![]() ![]() ![]() (
|
|
|
|
![]() |
|
|