Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 21.01.2004, 21:33   #1
kwiatek107
Nowy na forum

Data rejestracji: 18.01.2004
kwiatek107 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Bios

Witam!!!
Niwiem co się stało mam laptopa ca6200 instalowałem stery do cdrom TEAC 220E i na następny dzień nic już niedziałało był już od włączenia tylko czarny ekran. Mam win95 i instalowałem stery pod DOS.Proszę o pomoc. Pozdrawiam
kwiatek107 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 21.01.2004, 22:53   #2
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
win 95 !!! toz to historia !!!

i co ? instalowales stery czy zmieniales bios ? bo juz gdzies to czytalem !
a zadnych driverow chyba instalowac nie trzeba bo winda je ma !
postaraj sie przynajmniej zainstalowac tam win 98SE !!!
Stary 21.01.2004, 23:50   #3
lopus
WeldMaster

Data rejestracji: 16.08.2001
lopus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
win 95 !!! toz to historia !!!

i co ? instalowales stery czy zmieniales bios ? bo juz gdzies to czytalem !
a zadnych driverow chyba instalowac nie trzeba bo winda je ma !
postaraj sie przynajmniej zainstalowac tam win 98SE !!!
Tak jak kol.zorg powiedział stery niepotrzebne i do tego 16-bitowe...
lopus jest offline  
Stary 22.01.2004, 08:21   #4
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
i napisz raz a wszystko, a nie kilka topicow o tym samym, w dodatku za kazdym razem twierdzisz inaczej
nimal jest offline  
Stary 22.01.2004, 10:16   #5
kwiatek107
Nowy na forum

Stery były pod DOS-a bo z dyskietki startowej nie działał cdrom. Zainstalowałem i już nic niedziałało
kwiatek107 jest offline  
Stary 22.01.2004, 10:22   #6
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
gdzie ty instalnoles? w windzie? jesli tak to rozwaliles winde, moze da sie odwrocic, mozenie - jak napiszesz doklednie co zrobiles to moze ktos pomoze...
tylko po coinstalowac stery cdrom w windzie jesli dyskietka ich nie widzi? jak juz to powinienes to na dyskietke wrzucic
nimal jest offline  
Stary 22.01.2004, 10:59   #7
adixo

Data rejestracji: 02.01.2003
adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>adixo jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
adixo jest offline  
Stary 22.01.2004, 13:35   #8
kwiatek107
Nowy na forum

witam!!!
Sterów tych nie instalowałem pod windą tylko włożyłem dyskietke startową i uruchmniłem kompa z obsługą CDROM i nie widział mojego Teac 220E.Musiałem zainstalować system operacyjny na drugim dysku ale jak skoro z dyskietki nie widział cdrom-u. Mam tam mocno starego Biosa i z płyty botować się nie uda dlatego ściągnąłem sterowniki pod Dosa zainstalowałem. Później odrazu kiedy nacisnąłem przycisk power w laptopie był czrny ekran nawet biosa niemożna uruchomnić. Niewiem od czego to się stało. Czyżby BIOS się skasował??
kwiatek107 jest offline  
Stary 23.01.2004, 08:12   #9
nimal
Author
Zlotowicz

biosy same z siebie sie nie kasuja - albo to co sciagnoles to byl program do flashowania biosu twojej mobo, a ty mu przerwales, albo byl to jakis zlosliwy wirus, albo mizles pecha i losowa awaria zbiegla sie z twoja operacja
napisz DOKLADNIE co tam porobiles - mylisz bios i sterowniki (tak wynika z innych twoich wypowiedzi), wiec jak piszesz "zainstlowalem" to nie jestem pewen o co ci chodzi
nimal jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: