![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.01.2004
![]() |
![]()
Witam!!!
Niwiem co się stało mam laptopa ca6200 instalowałem stery do cdrom TEAC 220E i na następny dzień nic już niedziałało był już od włączenia tylko czarny ekran. Mam win95 i instalowałem stery pod DOS.Proszę o pomoc. Pozdrawiam |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
win 95 !!! toz to historia !!!
i co ? instalowales stery czy zmieniales bios ? bo juz gdzies to czytalem ! a zadnych driverow chyba instalowac nie trzeba bo winda je ma ! postaraj sie przynajmniej zainstalowac tam win 98SE !!!
#3 | |
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#4 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i napisz raz a wszystko, a nie kilka topicow o tym samym, w dodatku za kazdym razem twierdzisz inaczej
|
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Stery były pod DOS-a bo z dyskietki startowej nie działał cdrom. Zainstalowałem i już nic niedziałało
|
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
gdzie ty instalnoles? w windzie? jesli tak to rozwaliles winde, moze da sie odwrocic, mozenie - jak napiszesz doklednie co zrobiles to moze ktos pomoze...
tylko po coinstalowac stery cdrom w windzie jesli dyskietka ich nie widzi? jak juz to powinienes to na dyskietke wrzucic ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
witam!!!
Sterów tych nie instalowałem pod windą tylko włożyłem dyskietke startową i uruchmniłem kompa z obsługą CDROM i nie widział mojego Teac 220E.Musiałem zainstalować system operacyjny na drugim dysku ale jak skoro z dyskietki nie widział cdrom-u. Mam tam mocno starego Biosa i z płyty botować się nie uda dlatego ściągnąłem sterowniki pod Dosa zainstalowałem. Później odrazu kiedy nacisnąłem przycisk power w laptopie był czrny ekran nawet biosa niemożna uruchomnić. Niewiem od czego to się stało. Czyżby BIOS się skasował?? |
![]() |
![]() |
#9 |
Author
Zlotowicz
biosy same z siebie sie nie kasuja - albo to co sciagnoles to byl program do flashowania biosu twojej mobo, a ty mu przerwales, albo byl to jakis zlosliwy wirus, albo mizles pecha i losowa awaria zbiegla sie z twoja operacja
napisz DOKLADNIE co tam porobiles - mylisz bios i sterowniki (tak wynika z innych twoich wypowiedzi), wiec jak piszesz "zainstlowalem" to nie jestem pewen o co ci chodzi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|