![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.08.2003
![]() |
![]()
Witam!
Poszukuje biosu do BTC 32x10x40x model BCE3212IM, lub jakiegoś sposobu na lepsze rozpoznanie płyt bo na niej moge nagrać tylko z 16x prędkością mimo, że mam Nero 5.5 i daje ono możliwość nagrania płyty z 32X prędkością (wyskakuje błąd, że nie można z taką prędkością). Szukam na stronie ale albo jestem ślepy albo nie ma ![]() Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
może być 008H ? http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=1509
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.08.2003
![]() |
Jakoś se nie umie z tą instalką poradzić a nie chce tego zwalić bo szkoda nagrywary. Jest jakaś normalna instalka pod winde np taka jak do LiteOn-ów??
#4 |
Fire Walk With Me
Data rejestracji: 20.04.2003
![]() |
No to po pierwsze zrób backup oryginalnego firmwaru
mtkflash X r /b /m plik.bin gdzie X to kanał IDE 1 PriMaster, 2 PriSlave, 3 SecMaster, 4 SecSlave. Najlepiej jest podłączyć nagrywarkę jako secondary master. Windowsowej instalki nigdzie nie widziałem, więc jak na razie pozostaje Ci tylko dos. Ten nowy firmware jest trochę dziwny bo podzielony na poszczególne banki. Pozostaje tylko to co jest w fl.bat czyli mtkflash X w /m8 bide.hex. Albo flashowanie pokolei poszczególnych banków mtkflash X w /a0 bide0.hex, mtkflash X w /a1 bide1.hex itd., ale tego nie jestem pewien (nigdy nie próbowałem bo nie musiałem).
|
|