Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne CD

Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.01.2002, 14:46   #1
Sanctrum
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.01.2002
Sanctrum w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nero i polskie litery w wypalanych plikach!

Mam problem. W Nero 5564 i 5596 (nie wiem jak w poprzednich) nie mogę zmienić nazwy nagrywanych plików kiedy używam liter ś i ź. Inne polskie znaki są akceptowane. Jak to naprawić?
Podam przykład. Dostałem od kolegi CDR nagrany w multisesji (CDRWinem) i pliki miały polskie litery. Dodałem nową sesję i dograłem trochę nowych plików. Po tej operacji Nero skopał polskie litery i pliki z cdromu nie były już do otworzenia bo zawierały "krzaki" w miejscu "ogonków". Musiałem dodać nową sesję aby tylko skorygować nazwy plików (F2) z powrotem na ogonki i tu problem - Nero nie chce mi zaakceptować liter ś i ź choć inne zatweirdza (prawy ALT + s).
Myślełem, że to dlatego, że płytka początkowo była nagrana CDRWinem ale NIE bo jak tworzę nową kompilację to dzieje się to samo !!! Nie mogę używać liter ś i ź! Może jakieś skróty klawiaturowe są powiązane z tą kombinacją, tylko że wtedy Nero i tak nagrywałby pliki porawnie (jeśli oryginalny plik miał by w sobie ś i ź - i zmiana nazwy nie była by potrzebna), a nie dodawał niedozwolone znaki.

Proszę o pomoc. Jakąkolwiek
Sanctrum jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: