![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
BIOS-czym wydobyc+czym wgrac
1. jakim softem - w celach archiwizacji - wydobyc do pliku bios z nagrywarki (LG GCE-8525B); na przyklad powrocic do niego...
2. mozna wgrac z poziomu windowsow , z pliku exe. Ale czym wgrywac bios do LG (!) z dos-a ? dzieki za odp; pozdrawaim |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Nie wiem ...czy MTKFlash obsłuży Twój napęd ....ale można spróbować.
Mtkflash zrobisz backup biosa ...komenda to była chyba taka ![]() MTKFLASH "x" R /B /M filename.bin gdzie x to: 1: Primary master 2: Primary slave 3: Secondary master 4: Secondary slave Gdzieś czytałem ze mtkflash obsługuje pliki .hex i .bin powinnes poszukać biosów w tym formacie ...i bedzieś mógł aktualizować w dosie MTKFlashem
#3 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 19.08.2003
![]() |
Cytat:
Gapilem sie wczoraj w mtkflash /? i gapilem, ale nie bylem pewien jak to TAK NAPRAWDE nalezy rozumiec, wolalem nie ryzykowac, zwlaszcza, ze z nagr. mialem juz przeboje biosowe. Oczywiscie zrobilem tak, jak napisales, dalo bina, powiedzmy, ze archiwum obecnego biosu mam. teraz jeszcze tylko dam flash, ale chyba via windowsy, z exe-ka, nie chce mi sie szukac bina czy hexa pod dos. mtkflash przyda sie moze, gdy bede chcial powrocic do tego zarchiwizowanego biosu. Ale jest problem : ) z tym wydobytym plikiem biosu. Mam lg GCE-8525B, ver biosu 1.01 <- tak wychodzi z np. neroinfo. No to ja tak z ciekawosci ten plik biosu pod hexedytor i co ja widze ? ... wszystko ma tam wymalowane tylko nie moja wersje nagrywarki i ver firmware 1.01, ale...CD-RW GCE-8520B firmware v.1.00. No i o co w tym chodzi ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|