![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.09.2001
![]() |
Poszukuje objawienia
Potrzebuje opinii forumowiczow.Mianowicie wczoraj wypalilem plyte
z predkoscia X 8 okolo 645 MB.CD-ROM nie potrafil tej plyty do konca odczytac.Ostatnie i pierwsze sektory powoduja ostre mielenie cd.Nagrywara bez problemu ja skopiuje, przy czym ma dwa lekkie potkniecia wlasnie w tych miejscach.Plyta Verbatim Metal Azo 700. Ostatnio innych plyt nie wypalalem.Jest to czterdziesta ktoras taka plyta, ale dopiero pierwsza ktorej nie czyta cd.O dziwo pozniej wypalilem jeszcze 2 takie, bez problemu z ich odczytem (ten sam sposob zapisu ).Poza tym 2 razy po zamknieciu tacki w RW bylo slychac dziwne stukanie w napedzie przez okolo 5 sekund (niekolejne). W zwiazku z tym faktem zastanawiam sie czy leciec z nagrywarka do serwisu. Pozostalo tylko 2 miesiace gwarancji.Czy to moze objaw 4 dobowej pracy komputera i przegrzania sie napedu?Ewentualnie co moze byc przyczyna?Dodam ze od strony konfiguracji nic sie nie zmienilo, a sama nagrywarka wypalila dopiero okolo 100 plyt przez okres 10 miesiecy. Dziekuje za wszelkie sugestie i pozdrawiam
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
A Jeśli chodzi o pukanie to mam parę płyt z Chipa i jak włoże jedną z nich do ASUSA CD S520 to mieli puka cośtam znowu mieli puka i tak do renty to jest chyba związane z płytką bo może napęd raptownie zwalnia lub mechanizm gwałtownie zaczyna czegos szukać nie wiem dokładnie ale jak sam powedziałeś komp pracował przez 4 doby ale przecierz nie wypalałeś przez te 96 H płytek .. jeśli komp ma prawidłowe chłodzenie to może pracować bez przerwy / serwery, kompy w firmach / z serwisem to nie wiem co Ci doradzić pamiętaj że istnieje jeszcze servis pogwarancyjny tfu tfu nie życzę tego nikamu żadnego serwisu !!! |
![]() |
![]() |
#4 | |
Łaskobójca
Data rejestracji: 24.04.2001
![]() |
Cytat:
![]() pozdro
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Hmm, z tym pukaniem to akurat bez wlozonej plyty, po prostu
po zamknieciu tacki, tak gdzies w tylnej czesci napedu. Co do temp. pracy 48 - 50 stopni dla Athlona to nie duzo, ale dla napedu to chyba gorna granica.Plyte wypalalem zaraz po nocnym obliczanku United Device kiedy proc mial okolo 50 st. Przy 45 st. dwie nastepne wypalily sie ok.Sam juz nie wiem co mam myslec, ale nie chcialbym obudzic sie z reka w nocniku. BTW. Murphy kroluje
#6 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
Ciekawy zbieg okoliczności ! http://www.cdrinfo.pl/skrypty/vb/v/s...&threadid=8797 |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Widzisz, to stukanie mialo miejsce dopiero 2 razy, od niedawna,
podczas pracy kompa, nie przy starcie.Zasilacz mam 300 W, ale i tak przymierzam sie do kupna 400, bo obecny pracuje na granicy obciazen.
|
|