![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne CD Tematy poswięcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt CD-R/RW |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
WeldMaster
Data rejestracji: 16.08.2001
![]() |
No to teraz już kompletnie nie wiem co kupić!!!!!!
Pomocy!!! Po ostatniej sondzie na cdrinfo,po lekturze CHIPA i po lekturze tego forum nie wiem jaką nagryware kupic.Mam obecnie 2-letnią YAMAHE 4/4/16 SCSI i dobrze się sprawuje ale już mi sie wydaje za wolna no i te nowe zabezpieczenia płyt.Myśle o takich nagrywarkach:
Lite On LTR-24102B,Ricoch MP7200-DP,Teac CDW-524E,Plextor PX-W2410TA,-którą wybrać,pomóżcie. Acha,ile moge dostać za moją Yamahe 4/4/16scsi+karta SCSI Initio PCI+oryg.WinOnCD /sprzęt BOX/? Prosze o info! |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2001
![]() |
Powiem tak:
Do Ricoh nikt mnie nie przekona, widzialem to cos w akcji i to mi wystarcza...Koles wklada plyte do napedu i kopie w obudowe zeby zalapalo. Teac tez widzialem w akcji. Podobno zgrywa SD2 (niektorzy temu zaprzeczaja) ale jak zauwazylem to wylapuje za wczesnie bledne sektory, o wiele za wczesnie, duzo ponizej 800 sektora (SD2 zaczyna od ok. 800) Plextor - im nowszy model tym wiecej ma "wyciete" (gdzies czytalem o tym artykul, chyna na Cdrinfo.pl) Ja mam LITEON, troszke problemow mialem. Pisalem o tym w ktoryms z moich postow, musisz poszukac. Teraz w ramach "reklamacji" wymienilem na nowego i na razie OK. Wybor pozostawiam tobie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 05.08.2001
![]() |
A ja osobiście polecam Teac CDW-524E, powody?
- jest relatywnie tani w porównaniu do innych piecyków tej klasy (polecam kupić na giełdzie), - wychodzi na to że jest to firma bezawaryjna (nagrywary praktycznie się nie sypią). Pozdrawiam wszystkich.
|
|
#4 |
|
Gość
|
a ja polecam Plextor zają 2 miejsce w teście chip lab. Mam 16/10/40 od 5 tygodni i ani jednej płyty mi nie zniszczył nagrywałem na płytach bardzo kiepskich najtańszych i najgorszych np na : NoName,imation,Sigma.
Płytę 700 mb nagrywa w 5 minut i 30 sec kopiuje wszystko co widzi i to co inne nagrywarki nie zrobią Plextor ich wyręczy. Plextor i Teac to najlepsze nagrywarki na świecie. Yamacha tez dobra ale nie wiem czemu ma zła opinie kiedys było inaczej ! Tak jak muwie Plextor RUULEZ Pozdrawiam aZo |
|
|
#5 | |
|
Forumator
Data rejestracji: 07.12.2000
![]() |
Cytat:
i pewnie za to ze gośc kopie w obudowę aby "ruszyła" , albo zbyt wczesne "zczytywanie sektorów", lub "niewiadomo co" powycinane, kupiłeś liteon'a ? Czym Ty sie kierowałeś, szukałes wad u konkurentów czy zalet u liteon'a ? bo po tym widze ze jesli zobaczyłes ryske na sprżecie na który Ci kasy niestarczyło to sie usatysfakcjonowałeś swoim lite onem .. ludzie..."jedna jaskółka wiosny nie czyni..." .. na to pytanie moge odpowiedzieć tak .." mam cd philips mod 3610 juz 4 raz wymieniłem bo pada na gwarancji ale zadnej płyty mi nie zwaliła... gorąco polecam..." p.s. uchyalm sie od doradzania co kupić bo ktoś na forum zarzucił nam że nic nie umiemy robić (zaradzić, podpowiedzieć), tylko doradzać jaką nagrywarkę kupić....- to nam idzie najlepiej... na forum masz subiektywne oceny, użytkowników tak jak ta która zacytowałem... moim zdaniem nie ma "złotego środka" a ty za dużo wymagań stawiasz przed nagrywarką...Nagrywarka ma Ci służyć i najlepiej kup tę która spełnia najwięcej Twoich warunków .. jeśli znajdziesz taką, która spełni wszystkie to proszę napisz tu która to jest ..ale potestuj zanim to napiszesz (..i nie wstawiaj textów typu" ...mam nagrywarkę 2 tygodnie jak dotąd nie spaliła mi żadnej płyty.." - bo sie tydzien męczyłem żeby w ogóle ją odpalić).... p.s.2 (to nie oznaczenie pley'a) nie wiem Czy to Ty pisałeś o Tych wymaganiach w innym poście ..ale to sięodnośi do wszystkich którzy chca wybrać dobry sprzęt..niedrogi ... i jeszcze długotrwały... aby przeskakiwał wszystkie zabezpieczenia... poczytaj testy na cdrinfo - nie tylko na POLSKIM, zaglądnij do jakiś gazet tylko na Boga -=nie=- kieruj się -=wyłącznie=- sondami czy prównaniami z magazynów typu chip "lab"... pozdro 6 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.09.2001
![]() |
Cytat:
|